CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu "Sehven" İfadeye Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu "Sehven" İfadeye Çağrıldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "sehven" ifadeye çağrılmasının ardından, bu kez de CHP'li Aykut Erdoğdu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

25.06.2014 13:20  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sehven" ifadeye çağrılmasının ardından, bu kez de CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Çağrının sehven yapıldığı ve geri alındığı ifade edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında köşe yazısı nedeniyle 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden iş adamı Yasin El Kadı şikayetçi oldu. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Basın Suçları Soruşturma Bürosu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ya şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için çağrı kağıdı gönderdi. Çağrı kağıdında 7 gün içerisinde gelmemesi durumunda zorla getirilme kararı verileceği kaydedildi.

Savcılık kaynakları Erdoğdu'nun milletvekili olduğunu bilmediklerini, "sehven" gönderilen çağrı kağıdının dün akşam geri çekildiğini açıkladı. Aykut Erdoğdu hakkındaki soruşturma dosyasının da savcı Vedat Yiğit'ten alınarak, basından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ateş Hasan Sözen'e verildiği kaydedildi.

Bir süre önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine, hakaret iddiasıyla savcı Mehmet Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrıldığını, dosyanın Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na verildiğini açıklamıştı. Savcı Demir, HSYK'nın kararnamesi ile Edirne'de görevlendirilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu 'Sehven' İfadeye Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement