CHP Muratpaşa'da Liste Gerginliği - Son Dakika
Politika

CHP Muratpaşa'da Liste Gerginliği

CHP Muratpaşa\'da Liste Gerginliği

Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Muratpaşa ilçe 3’üncü olağan kongresinde blok ve çarşaf liste gerginliği çıktı.

05.12.2015 15:20

Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Muratpaşa ilçe 3'üncü olağan kongresinde blok ve çarşaf liste gerginliği çıktı. Tek adayın yarıştığı kongrede, blok liste isteyenler ile çarşaf liste isteyenler arasında uzun süreli sözlü tartışmalar yaşandı.

Çağlayan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Osman Çetin Budak, CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve delegeler katıldı. Kongre'de ilçe yönetimin belli olacağı çarşaf liste isteyenler ile blok liste isteyenler arasında uzun süreli sözlü tartışmalar yaşandı. Çarşaf liste isteyenler seçimin delege kartlarının toplanıp yapılmasını istedi. Bunun üzerine Kongre Başkanlık Kurulu, seçimin ayakta sayım yapılarak yapılmasına karar verdi. Delegelerden bazıları delege olmayanların da oy kullandığını söyleyerek oylamaya tepki gösterdi. Yapılan oylamada 127 blok liste 93 çarşaf liste isteği çıktı. Seçimin usulsüz yapıldığını söyleyen çarşaf liste isteyen delegeler, salonu terk etti. Bahçelievler Mahallesi Delegesi Aytekin Yılmaz yaşananlara, sayımı kabul etmiyoruz diyerek tepki gösterdi. Aytekin Yılmaz, CHP tüzüğü gereği kongrelerin çarşaf usulü olduğunu belirterek, "Çarşafı da divan kurulu başkanı etik kurallar içerisinde yapmalıdır. Orada yapılan sayımı kabul etmiyoruz. Delege kartlarına göre sayım yapılsın istedik. Ama divan kuralı başkanı bizi dikkate almadı" diye konuştu.

BEYNİM ÇALIŞTIĞI SÜRECE SİYASET YAPACAĞIM

Kongrede partililere seslenen CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP'nin yeni yetişen nesillerine entrikasız birbirimize kucaklayarak nasıl politika yapabileceğinin dersinin verilmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Akaydın, "Burada bir ayıp varsa bu ayıp benim neslime ait bir ayıptır. Bunu bir öz eleştiri olarak da değerlendirebilirsiniz. Beynim çalıştığı sürece ben siyaset yapacağım. Özellikle CHP'li gençlere siyasetin nasıl yapılması gerektiğini anlatmak istiyorum. Ama şunu da söylemek istiyorum ki ben 80 yaşına kadar milletvekiliniz olmayacağım" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Muratpaşa'da Liste Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement