CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, "Tüzüğümüze uymayan, sosyal demokrat bir partiye yakışmayan bir anlayış hepimizi şüphelere götürüyor.

05.06.2016 19:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, "Tüzüğümüze uymayan, sosyal demokrat bir partiye yakışmayan bir anlayış hepimizi şüphelere götürüyor." dedi.

Partisinin Sapanca ilçe teşkilatınca düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panelde konuşan Sağlar, CHP'nin bugünkü anlayışından uzaklaşarak, seçilebilecek yerlerde tüm üyelerin katılımıyla seçim yapıp aday belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

CHP'nin iktidar olarak ülkeyi yönetmek istediğini belirten Sağlar, "Buralar hiç kimsenin iki dudağı arasına veya onun işaretine bırakılmayacak önemli mevkilerdir çünkü biz iktidar olmak ve Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. Bunun içinde örgütümüzün tüm üyeleri Türkiye'yi yönetecek bu isimleri seçmelidir." diye konuştu.

Sağlar, mevcut parti tüzüğünün sol bir partiye yakışmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tüzük değişecektir. Şuanki tüzüğümüz sol partiye yakışır bir tüzük değildir. Genel başkanların seçtiği değil, bugün 'seni seçtim', yarın 'beğenmedim bunu seçtim' diyemeyeceği, aşağıdan yukarıya söz ve karar hakkının olduğu, parti meclislerinin karar verdiği ve partinin yürütme organlarını da kurultaydan seçilmiş olan parti meclislerinin seçtiği demokratik sistemin oluşması gerekiyor."

Şuan 13 genel başkan yardımcısı, 17 başdanışman ve 1 de başdanışmanlar baş koordinatörleri olduğuna dikkat çeken Sağlar, şunları kaydetti:

"Tüzüğümüze uymayan, sosyal demokrat bir partiye yakışmayan bir anlayış hepimizi şüphelere götürüyor. Bu sebeple diyorum ki ilçe ve il başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan adayları ve milletvekili adaylarını üyelerimiz seçmelidir ve seçilenler 2 dönemden fazla görev yapmamalıdır. Üçüncü döneme yeni insanlar, gençler gelmelidir. Bu herkesin önünü açacak ve yeni bir heyecan yaratacaktır. Bu tüzük değişikliğini tüzük kurultayında görüşeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement