CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması

"Artık vatandaşın uyanması lazım. Devlet bu kadar talan edilirken, biz bunları dile getirirken vatandaşın da hesabını soracağına inanıyorum"

07.11.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının yapımında yolsuzluk yapıldığını iddia ederek, "Artık vatandaşın uyanması lazım. Devlet bu kadar talan edilirken, biz bunları dile getirirken vatandaşın da hesabını soracağına inanıyorum" dedi.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile arasında İzmir'de yürütülen bir soruşturmaya yönelik "yargıya müdahale" konusunda tartışma yaşandığını anımsattı.

Söz konusu olaya ilişkin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile Bakan Bozdağ'ın dönemin İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı telefonla aradığını ifade eden Genç, söz konusu görüşmeye ait olduğunu iddia ettiği "tape" kayıtlarını okudu.

Genç, Bozdağ'ın Adana'da yürütülen iki ayrı soruşturma hakkında dönemin Cumhuriyet Başsavcılarını telefonla arayarak yargıya müdahalede bulunduğunu iddia etti.

Ayrıca Adana'da jandarma tarafından durdurulan tırlarla ilgili bir başka soruşturma konusunda da Bakan Bozdağ'ın Adana Cumhuriyet Başsavcısı'nı telefonla aradığını ifade eden Genç, söz konusu olayla ilgili de bir fezleke hazırlandığını söyledi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına yönelik eleştirilerde de bulunan Genç, inşaatın yapımında "yolsuzluk yapıldığını" iddia ederek, "Artık vatandaşın uyanması lazım. Devlet bu kadar talan edilirken, biz bunları dile getirirken vatandaşın da hesabını soracağına inanıyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement