CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi - Son Dakika
Yerel

CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi

CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi GMİS Toplantı salonunda başladı.

16.11.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi GMİS Toplantı salonunda başladı.

Kongreye CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, protokol üyeleri ve partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını CHP il yönetiminin düşürülmesinin ardından CHP Zonguldak İl Başkanı olarak atanan Fikret Zaman yaptı. Zaman, "Olağanüstü kongremize hoş geldiniz. Soma, İstanbul, Ermenek'te ve saymakla bitmeyecek iş cinayetlerinde ölenlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. 2014 yılının kara bir yıl olduğunu üzülerek bildirmek istiyorum. Zonguldak'ta şu an yaşadığımız olağanüstü ayrıcalıklı bir kongredir. 2015 genel seçimlerinin Türkiye genelinde de dönüm noktası olacağını umut ediyorum. CHP'nin halen dimdik ayakta ve ender bir partidir. CHP'ye oy verenler, gönül verenler pür dikkat partisini izliyor. İktidar 2015 yılında bizleri bekliyor. İl yönetiminde oluşan istifalar sonucunda genel başkanımız benim ve arkadaşlarımızı görevlendirdi. İl yönetimi için dört grup daha ortaya çıktı. Hepsi partimizin değerli insanlarıdır, seçilecek olan arkadaşlar bizleri 2015 seçimlerine götürecek olan insanlardır" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanı Malik Ecder Özdemir, kürsü konuşması yaptı. Özdemir, kongrenin Türkiye ve Zonguldak için önemli olduğunu ifade eti. Özdemir, "Zonguldak hem CHP açısından hem ülkemiz açısından gerçekten önemli bir ilimiz. Bu kongremizin başarılı olacağına inanıyorum. Kongremizin Zonguldak ve Türkiye'ye başarı katacağına inanıyorum. Zonguldak olarak bu kongreye, Türkiye olarak bu kongreye ihtiyacımız var" dedi.

CHP Zonguldak İl Başkan Adayı Halil Furat, "Olağanüstü bu kongremize şeref verdiniz, onur verdiniz, hoş geldiniz. 28 ay 10 gün il yönetim kurulu olarak görev yaptık. Çok başarılı olduğumuz Türkiye'nin birçok yerine gidip toplantılara katıldığımızda bizlerin yüzüne söylendi. 12 belediye alarak Türkiye'de en başarılı illerin arasına girdik. Ama maalesef yönetim kurulumuz olağanüstü biçimde görevden düşürüldü. Bu kongreyi yapmak zorunda kaldık. Bize geçmişte güven duyan, destek veren vermeyen tüm partililerime çok teşekkür ediyorum. Bu durumu yaşattığımız için onlardan özür diliyorum. Bu kongrenin bana göre olağan bir kongre olması gerekiyordu. Bu kongreyi bazı arkadaşlarımız kayyuma getiren bir kongre haline getirdi. Bir yerel seçim geçirdik, bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Bu kolay değil. Bir yerel seçimden çıkmak, o yerel seçimin meşakkatini çekmek kolay değil. Yüzlerce arkadaşımız bir yerlere aday oluyor. Onları memnun etmek, diledikleri sıraya koymak, özgür biçimde seçebilmek mümkün değil. Bir takım gerçekler var. En adil listeleri yapmaya çalıştık. Bu süre sonunda kırılanlar oldu. Ama her dönemde her süreçte bunlar yaşanıyor. Bu zor sürecin sonunda, siyaset uzun soluklu bir maratondur. Buna ayak uyduranlar var uyduramayanlar var. Bu yönetimin düşmesine sebep olan da bu arkadaşların bu uzun soluklu siyasete ayak uyduramamasıdır. Biz güzel işler yaptığımıza, başarılar kazandığımıza inanıyoruz. Herkes bu konuda bu başarının altına imza atmıştır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güne gelirken yaşananları hiç de söylememek doğru değil. 28 ay 10 gün süreyle yaptığımız çalışmalarda bu gün sizin kapılarınızı aşındıran arkadaşlarımızın hiçbir tanesi gelip de bu çalışmalara katkı vermediler. Verenler içlerinden birkaç tanesidir. Bu yönetimi düşüren arkadaşın, yönetimi düşürmesinden sonra kendine ikbal düşünen ve oy isteyen arkadaşımızı zihninizde canlandırın, bir kere beldenize, ilçenize, köyünüze geldi mi? Bu gün kapınızı aşındırarak sizden oy istiyorlar. CHP'liler kadirşinas insanlardır. Burada bir emek var. Biz emek verdik. Kadınlarımızla, gençlerimizle emek verdik. Bu emekte payı olmayanlar, 'Harmanda izi olmayanın, yemeye yüzü olmaz' derler. Biz seçimlerde kapı kapı gezerken bu yönetimi düşüren arkadaşlarımız müzik evlerinde müzik dersi alıyorlardı. Biz hadi gidelim çalışalım dediğimizde 'İş yapıyoruz' diyorlardı. Biz 46.8 oy aldıysak bu çalışmalarla oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde bizi eleştiriyorlar. 100 kelimede kendini anlatamaz diyor. Ben edebiyat bilmem, Ben sokaktan geldim, CHP'nin okulunda yetiştim. CHP'nin nasıl iktidar olacağını biliyorum. Bu süreçte bana destek veren Ali İhsan Köktürk ve Mehmet Haberal hocama teşekkür ediyorum. Önümüzde genel seçimler var gelin hep beraber iktidarı kucaklayalım dedik, ancak bazı arkadaşlarımız yönetimi düşürdü. Bu işi bu duruma getirmek CHP'lilere yakışmaz. CHP'yi sevenlere yakışmaz" dedi.

Yönetim kurulu toplantılarının basına yayıldığını söyleyen Halil Furat, "Bizim arkadaşlarımızın bir hatası daha var. Olan biteni basınla paylaşmak, biz basını seviyoruz ama parti mahremiyetini her yönetim kurulu toplantısında yaşananları el altından çarşaf çarşaf basına sundular. Bu süreci yaşamamız gerekiyormuş. Yaşadık. CHP'de siyaset yapanlar. Halil Furat'ı tanıyanlar beni iyi bilenler bilirler. Tek düşüncem CHP'yi Zonguldak'ta birinci parti yapmaktır. Bu süreci atlatarak partimizi birinci parti yapıp köylere, beldelere taşıyacağız. Siyaset, sert tartışmalara neden olabilir. İl Başkanı arkadaşlarımızın hepsine saygı duyuyorum. Birbirimize saygı ve sevgiyi eksik etmeyeceğiz. Hiç söylemediğimiz sözlerle bizi alt etmeye çalışıyorlar, belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Ereğli'de bir olay yaşadık, 13-14 arkadaşımız işten çıkartıldı. Biz yerel seçimlerde ihanetleri yaşamasaydık 4 bin 5 bin fark atardık. Belediye başkanlığını kaybetmiş ağabeylerim, arkadaşlarım var. Kendi bölgelerinde yapılanları yerden yere vuruyorlar. Bu süreçte çok eleştiriler aldık. Partinin sanki Zonguldak'ta çok büyük bir başarısızlığa gittiği yönünde açıklamalar yapıldı" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement