Çiçeğin Başkenti" Bayındır "Turan Nergisi" ile Parlayacak - Son Dakika
Yerel

Çiçeğin Başkenti" Bayındır "Turan Nergisi" ile Parlayacak

Çiçeğin Başkenti" Bayındır "Turan Nergisi" ile Parlayacak

İzmir’in çiçek merkezi konumundaki Bayındır ilçesinin doğal soğanlarla nergiz üretimi yapan Turan Köyü’nde geçen yıl İstanbul Ağaç. A.Ş,Bayındır Belediyesi ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan Nergiz projesiyle ilgili olarak İstanbul Ağaç A.Ş yetkilileri ve Ak Partili Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş köyde incelemede bulundular.

29.01.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in çiçek merkezi konumundaki Bayındır ilçesinin doğal soğanlarla nergiz üretimi yapan Turan Köyü'nde geçen yıl İstanbul Ağaç. A.Ş,Bayındır Belediyesi ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan Nergiz projesiyle ilgili olarak İstanbul Ağaç A.Ş yetkilileri ve Ak Partili Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş köyde incelemede bulundular.

Bayındır merkeze 4 km uzaklıkta bulunan Turan Köyü'nde kokusuyla İstanbul,Anakara ve İzmir'de yoğun rağbet gören nergiz çiçeğinin tanıtım ve pazarlama çalışması ilgili olarak köy'de toplantı gerçekleştirildi. Köy kahvesinde yapılan toplantıya Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İstanbul Ağaç A.Ş fidanlık müdürü Barış Şişman, Ar-ge şefi Mustafa Karaağaçlı, mevsimlik çiçek, gül ve lale üretim şefi Cengiz Çelik, Bayındır İç ve Dış Mekan Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çıplaklı, Köy muhtarı Şahin Burgucu ve köylüler katıldı.

Bayındır'a özgü Turan Nergiz çiçeğinin tanıtılması ve pazarlanması adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın destekleriyle çıktıkları bu yolda önemli bir yol katettiklerini söyleyen Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, "Yıllardır Nergiz üreticimizin çok ucuza satmak zorunda kaldığı Nergiz çiçeğimizin hak ettiği değere ulaşması için İstanbul Ağaç A.Ş, Bayındır Belediyesi ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle proje başlattık. Kadir Topbaş başkanımızın desteğiyle pazar sorunu olmadan hem soğan hem de kesme çiçek olarak Nergiz çiçeğimizin satışı olacak. Turan Nergiz çiçek üreticimiz artık teknik eleman desteğiyle kaliteli üretim gerçekleştirecek. Bizim Turan Nergiz çiçeğimiz kokusuyla Karaburun Nergiz çiçeğinden daha kokulu olduğunu iddia ediyorum. Nergiz çiçeğimiz Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın ofislerini süslemektedir. Gelen tepkiler olumludur. İnşaallah Turan Nergiz çiçeğimiz Turan köy halkımızın özverili çalışmalarıyla hak ettiği düzeye gelecektir" dedi.

Amaçlarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında Turan'da halkın kazancının artması için bu projeye ortak olduklarını belirten İstanbul Ağaç A.Ş Fidanlık Müdürü Barış Şişman konuşmasında, "Turan Nergiz çiçeğimizin kaliteli bir üretimle kesme çiçekçilik ve soğan olarak üretimi yapılması için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolleriyle üretim yapılacak. Kesme çiçekçilik dışında ağırlıklı olarak soğan üretiminin gerçekleşmesine ağırlık vermek istiyoruz. Pazarlama yönünden kaliteli üretim olduktan sonra satışta sıkıntı olmaz. Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Turan Nergiz çiçeğine her türlü destek vereceğini belirtti." şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında İstanbul Ağaç A.Ş yetkilileri ve Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Turan Nergiz çiçeğin kesme çiçek ve soğanlarının saklanacağı soğuk hava deposunun yapılacağı alanı incelediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiçeğin Başkenti' Bayındır 'Turan Nergisi' ile Parlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement