Çiğli Belediyesi'nden Comenius'a Destek - Son Dakika
Yerel

Çiğli Belediyesi'nden Comenius'a Destek

Çiğli Belediyesi\'nden Comenius\'a Destek

İzmir’in Çiğli ilçesinde, Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında gerçekleştirilen kardeş okul projesi, final programıyla son buldu.

25.02.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde, Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında gerçekleştirilen kardeş okul projesi, final programıyla son buldu.

Çiğli ilçesinde, Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında Aydınlıkevler Çiftehavuzlar Ortaokulu ve Barbarossa Mittel Schule arasında gerçekleştirilen kardeş okul projesi, öğrencilerin hazırladığı unutulmaz bir gösteriyle sona erdi. Çiftehavuzlar Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğlenceye Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İlçe Eğitim Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Eğlencede, öğrenciler gitar ve piyano eşliğinde şarkılar seslendirdi.

AB projelerinin ülkeler arası birçok işbirliğine fırsat oluşturduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Son derece anlamlı bir projeye katkı sunmakla ne kadar iyi bir iş yaptığımızı gördük. Bu projeyi dünya üzerindeki tüm kültürlerin kaynaşması, birbirini tanıması kısacası halkların kardeşliği ilkesi üzerinden yürüyen bir proje gibi görüyoruz. Çiğli Belediyesi olarak yabancı ülkelerden belediyelerle kardeş projeler de geliştirdik. İki okul arasında gerçekleştirilen bu ortaklık sayesinde; endüstri, ticaret ve turizm şehri İzmirimizin tanıtılması adına da güzel bir çalışma yürütmüş oluyoruz.. Çeşitli kültürlerin kalben birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Almanya ile güçlü bağlarımız var. Öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürleri tanıması, farklı insanlarla dostluk ve işbirliği geliştirmesi kültürel kaynaşmanında bir başka yolu. Umarım böyle projeler yaygınlaşır, daha çok yapılır" dedi.

Comenius, Erasmus gibi projelerin temel amacının ülkelerin birbirini yakından tanıması olduğunu anlatan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ise şunları kaydetti:

"Almanya ile geliştirilen bu işbirliği çok kıymetli bir işbirliği. Konuklarımız ülkemize gelerek kültürümüzü tanımaya çalışıyorlar. Almanya ile sıkı kültürel bağlarımız var. Bizler Almanya'yı dolayısıyla çok iyi tanıyoruz. Comenius, Erasmus gibi projelerin temel amacı AB ülkelerinin birbirlerini tanıması, haklarında fikir edinmeleridir. Aslında temel yapımız aynı, insan olarak aynıyız. Hepimiz dostluk kurma ihtiyacı hissediyoruz. Dostluklarımızı geliştiriyoruz. İki okul arasındaki bu işbirliği çok anlamlı. Onların güzel hatıralarla bu ülkeden ayrılmalarını isteriz."

Türkiye ve Almanya arasında gerçekleşen proje gereğince, öğrenciler ve öğretmenler öğretme ve öğrenme konusunda yeteneklerini geliştirirken, yabancı dil öğrenme şansı da yakaladı. Projeyle, taraflar farklı yaşam tarzlarını, kültürleri tanırken bir taraftan da kendi kültürlerini ve kentini tanıttı. Çiğli Belediyesi'nin katkı ve destekleriyle İzmir'in tanıtılmasına yardımcı olan projenin koordinatörlüğünü ise Tülin Akgün Turan yapıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Belediyesi'nden Comenius'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement