Cizre Hdp ve Dtk'lıların Şırnak'ta Çadırda Yaşayanları Ziyaretine İzin Verilmedi - Son Dakika
Güncel

Cizre Hdp ve Dtk'lıların Şırnak'ta Çadırda Yaşayanları Ziyaretine İzin Verilmedi

Cizre Hdp ve Dtk\'lıların Şırnak\'ta Çadırda Yaşayanları Ziyaretine İzin Verilmedi

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı 7 aydan beri devam ederken, çatışmalardan kaçarak kent yakınlarında kurdukları çadırlarda yaşayanları HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın ziyaret etmesine güvenlik güçleri izin vermedi.

13.09.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı 7 aydan beri devam ederken, çatışmalardan kaçarak kent yakınlarında kurdukları çadırlarda yaşayanları HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın ziyaret etmesine güvenlik güçleri izin vermedi. Şırnak'ta 14 Mart'ta PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla başlayan operasyonlar 4 Haziran'da sona ermesine rağmen kent merkezinde sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların bir bölümü ise Şırnak yakınlarındaki Avkamasiya, İkince ve Konutlar bölgesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dİcle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve partililerden oluşan bir heyet bugün sabah saatlerinde Şırnak yakınlarındaki çadırlarda yaşayan vatandaşlara bayram ziyaretinde bulunmak istedi. Şırnak'a 10 kilometre kala İkizce Tugay Komutanlığı önünde HDP ve DTK'lıların bulunduğu konvoyun önü yolu kapatan güvenlik güçleri tarafından kesildi. HDP ve DTK konvoyundakilerin araçla bırakılmaması halinde yaya olarak gitmek istediklerini belirtmesine rağmen güvenlik gerekçesiyle buna da izin verilmedi. Burada yaklaşık 3 saat bekletilen HDP ve DTK'lılar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışma da yaşandı. Güvenlik güçleri, Valiliğin emri nedeniyle hiç kimseye izin verilmeyeceğini söyledi.

Burada basın açıklaması yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hiç bir hak ve hukuka dayanılmadan yollarının kesildiğini ve çadırlarda yaşayan vatandaşlara bayram ziyaretinde bulunmalarına engel olunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Halkımızın yaşam alanlarında yolumuz kesildi. Hiç bir hakka, hiçbir meşrutiyete, hukuka dayanmadan yolumuz kesildi ve Şırnak'ta evleri yıkılıp cadır kentlerde yaşamak zorunda kalan halkımızla bayramlaşmamız engelleniyor. Şırnak halkının kenti, şehri, ablukaya alındığı yetmedi, evlatlarının canını aldıkları yetmedi, evlerini yurtlarını yıktıkları yetmedi bugün kurdukları cadırlarda bizlerle yani seçtikleri siyasetcilerle, dostlarıyla, kardeşleriyle buluşmalarına engel olan bir zihniyet var ve bu bizzat hükümet tarafından yönetiliyor. Hükümetin atadığı Vali tarafından bugün burada bir operasyon yapılıyor. Günlerdir yapıldığı gibi. Halkın iradesine karşı yapılan operasyonların bir parçası yaşanıyor burada. Gayri insani, gayri meşru bir operasyon ve atanmış Vali kendisini halkın yerine koyarak, kendisini hakkın yerine koyarak heryerde olduğu gibi deli dumru gibi yol kesiyor. Kendi istediği biçimde buradaki insanların toplumsal yaşamlarını dağıtıyor. Düzenliyor demiyorum kamu düzeni bir toplumsal düzeni demiyorum kendi istediği gibi dağıtıyor, yıkıyor. İşte her zaman olduğu gibi deli dumrul yöntemiyle yol kesiyor, yol kesmeye devam ediyor "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre Hdp ve Dtk'lıların Şırnak'ta Çadırda Yaşayanları Ziyaretine İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement