Çorlu Kilikadılılar Derneği'nden Bahar Pikniği - Son Dakika
Yerel

Çorlu Kilikadılılar Derneği'nden Bahar Pikniği

Çorlu Kilikadılılar Derneği\'nden Bahar Pikniği

Çorlu Kilikadılılar Derneği'nin geleneksel bahar pikniğinin dördüncüsü Velimeşe Beldesi mesire alanında düzenledi.

29.05.2012 18:53

Çorlu Kilikadılılar Derneği'nin geleneksel bahar pikniğinin dördüncüsü Velimeşe Beldesi mesire alanında düzenledi.

Büyük bir coşkuyla düzenlenen piknik Tekirdağ Milletvekilleri; Özlem Yemişçi, Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin Kareli, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan ve ilçe yönetimi, CHP Çorlu İlçe Yönetimi, Bulgaristan Dobriç ili Kurtpınar HÖH İlçe Başkanı ve Kilikadı Belediye Başkanı Gülay Bekir, Çorlu Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sezgin Engin, BİSADER Genel Başkanı Nuh Nuhoğlu, Balkan Türk Aydınlar Derneği Başkanı Ramadan Kenan, Bulgaristan'ın Kilikadı köyünden gelen konuklar, Çorlu, Tekirdağ, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Yalova, Orhangazi ve İzmir'de yaşayan dernek üyeleri de hazır bulundu.

Dördüncüsü düzenlenen piknik organizasyonunda Rumeli Türküleri de seslendirildi. Şarkılar eşliğinde dans edip hayal çeken katılımcılar, gönüllerince eğlendiler. Çorlu İlköğretim Okulu folklor ekibinin Rumeli yöresine ait halk dansları sergilediği organizasyonda, ip çekme, çuval atlama ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Piknik organizasyonunun sonunda sponsor ve davetli yazarlara plaket verildi.

Kilikadılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bilgin İnceoğlu, yaptığı açıklamada, "Piknik organizasyonlarımızın ilkini 2009 yılında düzenlemiştik. Pikniğe katılanların sayısı her geçen sene artıyor. Bu sene 2 binin üzerinde hemşerimiz katıldı. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı piknik organizasyonları düzenleyerek, hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren üyelerimiz, piknik organizasyonumuza önemli katkılar sağlayan sponsorlarımız ve bizi böylesine özel bir günde yalnız bırakmayan hemşerilerimiz, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek bizleri onurlandıran Dobruca ve Deliorman Türklerine teşekkür ederiz" dedi.

29.05.2012 18: 33: 43

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Kilikadılılar Derneği'nden Bahar Pikniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement