Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Ordu Mitingi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Ordu Mitingi

Erdoğan: (2) "Türk bayrağını kongresinde asamayanların, bu Parlamento'da ne işi var? Bu Parlemento Türkiye Cumhuriyeti'nin Parlamentosu" "Beyler rahatsız olmuşlar, sağda solda verip veriştiriyorlarmış, kesenizde ne varsa söyleyin.

19.07.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türk bayrağını kongresinde asamayanların bu Parlamento'da ne işi var? Bu Parlamento Türkiye Cumhuriyeti'nin Parlamentosu" dedi.

Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, gereken dersi 10 Ağustos'ta vereceklerini ve yeni Türkiye'nin kurulacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, muhalefetin kendini yenilemek zorunda olduğuna işaret ederek, CHP ve MHP'nin tabanının, dayatmalara boyun eğen partileri yenileyeceğini dile getirdi.

"Bunlar milleti her zaman koyun yerine koydular" diyen Erdoğan, "Bidon kafalı' dediler, 'karnını kaşıyan adam' dediler. Şu anda kendi seçmenlerini de koyun zannediyorlar. Bu millet, ne yapacağını çok iyi bilir. Bu millet sandıkta ne söyleyeceğini çok iyi bilir. İnşallah 10 Ağustos'ta bu Pensilvanya partilerine, CHP, MHP onların yanındaki irili ufaklı partilere, milletim gerekeni sandıkta söyleyecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, HDP'nin adayına da değinerek, aday belirleme sürecinde CHP ile görüştüğünü, CHP'nin de uygun aday çıkarması durumunda birlikte hareket edebileceklerini söylediğini aktardı. CHP'nin doğuda ve güneydoğuda uzun yıllar Kürtler'e zulüm ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Fakat bu HDP çıkıyor, o zalimle işbirliği arayışlarına giriyor. CHP ile ittifak yapamayınca da kendisi aday oluyor. Göreceksiniz benim doğulu, güneydoğulu kardeşlerim de bu adaya gereken dersi vereceklerdir. HDP'nin adayı CHP ile ittifak arayışlarına girmenin, ırkçı Gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini göreceksiniz, sandıkta ödeyecek. Şimdi rahatsız olmuşlar bana saldırıyorlar, hakaret ediyorlar. Niye biliyor musunuz? Dedim ya tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bunları rahatsız ediyor. Niye? Biz, tek millet derken ne diyoruz? Bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla Romanıyla biz yaradılanı, Yaradandan ötürü seviyoruz. Tek millet, sizin etnik yapınız bu olabilir ama biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında tek milletiz. Bu bayrağa alternatif bayrak olamaz. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi. Bu HDP'lileri bu bayrağımıza alternatif çıkaramazsınız.

"Türk bayrağını kongresinde asamayanların bu Parlamento'da ne işi var?"

Bir kongrede Türk bayrağını oraya asmaktan kaçınan HDP'lilere seslendim. 'Sizin bu parlamentoda ne işiniz var' dedim. Türk bayrağını kongresinde asamayanların bu Parlamento'da ne işi var? Bu Parlamento, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosu. Beyler rahatsız olmuşlar, sağda solda verip veriştiriyorlarmış, kesenizde ne varsa söyleyin. Bu millet hiçbir zaman sizi affetmez. Bizim millet anlayışımızı, bizim bayrak anlayışımızı, kimsin sen sorgulamaya kalkıyorsun."

Türkiye'ye 780 bin kilometrekare ile "tek vatan" dediklerinin altını çizen Erdoğan, "Asla ve asla bu ülkede, bu yola tevessül edenler, bunun bedelini çok ağır öderler. Bayrak direklerine tırmananlar vardı, şimdi direklerden iniyorlar mı? İniyorlar. Devam ederlerse, inmeye devam edecekler. Bunun bedelini ağır öderler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk bayrağının hiçbir zaman yere inmediğine ve inmeyeceğine de dikkati çekti.

"Denizin üzerinde yapılan havaalanı olarak dünyada 4'üncü"

Kendilerinin 780 bin kilometrekareye aynı gözle baktıklarını belirten Erdoğan, " Hakkari'ye havalimanı yapacağız, adamlar havalimanı yaptırmıyor. Müteahhit firmalarını tehdit ediyorlar. Biri gidiyor, biri geliyor ama buna rağmen yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü biz onlara havaalanı yapmıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan topraklarına yapıyoruz, vatandaşlarımıza yapıyoruz. Iğdır'da, Kars'ta, Ağrı'da havalimanı var. Bunları hep biz yaptık. Niye? istiyoruz ki benim vatandaşım artık otobüslerle aynı fiyatla uçakla gidebilsin. Hamd olsun ona yakın fiyatlarla şu anda gidiyor. 26 tane havaalanımız vardı şimdi 52 tane havaalanımız var. Şimdi Ordu- Giresun Havaalanı yapılıyor. Burası denizin üzerinde yapılan havaalanı olarak dünyada 4'üncü. İnşallah senede 3 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı. Alternatifler çoğaldı. Benim vatandaşıma bu yakışmaz mı? Bu topraklara bu yakışmaz mı?" diye konuştu.

"Millet, Çankaya'ya saksı seçmiyor"

Başbakan Erdoğan, bir Cumhurbaşkanı adaylarının, "Benim görevim o işlerle uğraşmak değil" ifadelerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu millet, 10 Ağustos'ta Çankaya'ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor kendi başkanını seçiyor. Bu devletin başı olmanın yanında başkomutan. Aynı zamanda yürütmeye istediği zaman müdahale edebilecek. Anayasanın verdiği yetkiler var bu yetkileri kullanacak. Hayatında en ufak bir mesuliyet almamış kişilerden bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Yok şunu yaptım diyor, yok bunu yaptım, yaptığın hiçbir şey yok. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz. Biz damdan düştük, biz bu toprakları eşeleye eşeleye geldik. Ömürümüz 40 yıl siyasetle geçti. İşte İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sussuzluk kaldı mı, çöp dağları kaldı mı, hava kirliliği kaldı mı, işimiz bu. Dertliyiz dertli, millete sevdalıyız sevdalı. Bizim farkımız bu."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Ordu Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement