Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum

Erdoğan, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili "276 neden çıkmadı, bana onu sormanızı isterdim. Hayırlı olsun demek yeterlidir." dedi.

21.01.2015 14:26  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika ziyareti öncesi havaalanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu yapılan oylamanın amacı bu dört tane arkadaşımız Yüce Divan'a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı? Bu soruyu sormalıydınız veyahut 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, onların çabası var, yani muhalefeti kastediyorum."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Remi bir ziyaret için Etiyopya'ya gideceğiz. Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekçi, Zihni Işık, Veysel Eroğlu, Mehmet Müezzinoğlu , temsilciler bana eşlik edecek. Heyetler arası görüşmelere eş başkanlık edeceğiz, sonra Somali'ye gideceği. Somali'de yapılan yatırımların açılışlarını yapacağız. Ülkemizin Etiyopya olmak üzere yatırım ilişkileri bulunmaktadır. En fazla Türk yatırımı bu bölgede yapılıyor. Afrika birliği Örgütüne Etiyopya başkanlık ediyor. İki ülkede yapılacak istişare ile gelişmeleri gözden geçireceğiz. Afrika'ya açılış programımız başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bir çok alanda bir çok mesafe kaydettik. THY ile 3100 Afrikalı öğrenciye burs imkanı sunuldu. Resmi kurumlarımız çalışmalarımızı sürdürüyor. 10 yılı aşkın çabadan sonra Afrika ve ülkeleri ile yeni bir dönemim startını verdik. Afrika ülkelerine desteğimiz sürecektik. İşbirliğimizi ve ortaklığımızı yürütmek için çaba sarf edeceğiz. 24 Ocak akşamı ülkemize geri döneceğiz. Tüm Afrika kıtasına hayırlı olsun."

TBMM'DEKİ 4 BAKANLA İLGİLİ OYLAMA

"Ben şu anda Cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim. Fakat bu makama tabi beni getiren halkıma bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum.

Bu yapılan oylamanın amacı bu dört tane arkadaşımız Yüce Divan'a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı? Bu soruyu sormalıydınız veyahut 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, onların çabası var, yani muhalefeti kastediyorum.

Kaldı ki bu soruları yöneltenler acaba birincil mahkemenin takipsizlik kararlarını niçin görmezlikten gelirler. Orası mahkeme, yargı değil mi? Bu kararlara rağmen bu tür bir adımın atılması... Kaldı ki komisyona bu işi götüren muhalefet değil iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda sonuç 4 bakan arkadaşımızın Yüce Divan'a gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum."

DİNLEME İDDİALARI

"60 kez dinlendiysek az yahu. Ben sınırsız diye biliyorum. Bu benim yeni dillendirdiğim bir konu değil. Aylardır, son iki yıldır dillendirdiğim bir konu. Cumhurbaşkanlığının da dinlendiğini söyledim. Biz söylerken medya inanmadı. TSK'nın dinlendiğini anlattım. Maalesef söylediklerimiz kaale alınmadı. Çünkü yargı işgal altındaydı. Emniyetin içinde ciddi sıkıntılar vardı. Emniyet ve yargının çalışmaları neticesinde. O makamda bulunan insanların tweet yoluyla açıklaması yapması ve o görevin başında kalması mümkün mü?

Bu tür insanları yargı makamında tutmazlar dünyada. HSYK ilk adımlarını atmıştır. Bunlar 3-5 değil çok daha fazla. Bunları üst yargıda da görüyoruz.

Gölbaşı'ndaki süreç bir çok şeyi ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek. Henüz bunlar bitmedi, arkası gelecek. Bunların arkası geldikçe Türkiye huzur ortamını yakalayacaktır."



















Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüce Divan Kararına İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • 1453 kartallar1: KÜÇÜCÜK BEYİNLERE KÜÇÜCÜK BİR SORU. . . . AKPARTININ VIZYONU VAR. . . SİZ GEZİ ZEKALILARIN ŞANTAJ TEHDIT İFTİRA YALAN AŞAĞILAMADAN BAŞKA NEYİNİZ VAR? 36 31 Yanıtla
  • Malkocoglu : Cumhurbaskanıma laf yok Adam Türkiye için Çalışıyor 26 24 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: MILYONLARCA ANALARIN DUASINDA RECEP TAYYIP ERDOĞAN 7 41 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: ÜÇ BEŞ ÇAPULCU FARKLI FARKLI İSİMLERLE AYNI NAKARAT YORUM YAPIYOR. . . . BİRBİRLERİNİ TATMİN EDIYORLAR ZAVALLI EZİKLER 21 20 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: BİRDE BU CANA CAN KATAN SEVDAN OLMASA AH BU HAYAT ÇEKİLMEZ SEN OLMAZSAN CUMHURBAŞKANIM AH BU ÇİLE ÇEKİLMEZ:) 14 27 Yanıtla
  • CAHİL CHP Lİ: tayyip doğru söylemiş 17 25 aralık takipsizlik kararı veridi dosya kapandı peki bu 4 bakan hangi suçtan yüce divana gidecekti bilen varmı 16 23 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: 30 MART VE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDEN ÖNCESI BURADAKI AKAN SALYALARI HATIRLAYALIM BU MASAL BÖYLE DEVAM EDECEK 14 19 Yanıtla
  • VANLI: Ayıp ya ellem ettiniz kullem ettiniz bu adamları yargilamadiniz gelde bu memlekette adalete güven 26 1 Yanıtla
  • Ali Murat Merdan: Sayın cumhurbaşkanım, bu dört bakan cehenneme girerken 276 aranmayacak bilginize.. 27 0 Yanıtla
  • karabiber: Allah diye hak diye hukuk diye adalet diye ezilmişlerin hakkı diye yola çıktınız ama hırsızmışsınız bilemedik kusura bakma bundan sonra nah oy alırsın hayırlı olsun muş milletle dalga geçtiniz adi hırsızlar bir akp li olarak igreniyorum sizden 25 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement