Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde bakanlardan oluşan bir heyetle Katar'a gerçekleştirdiği ve "tarihi" olarak tanımlanan ziyaret ülke basınında birinci gündem maddesi oldu.

03.12.2015 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde bakanlardan oluşan bir heyetle Katar'a gerçekleştirdiği ve "tarihi" olarak tanımlanan ziyaret ülke basınında birinci gündem maddesi oldu.

Katar'da yayımlanan 4 gazetenin manşetleri ile köşe yazılarında ziyarete ilişkin notlara yer verildi. Eş-Şark Gazetesi, ziyareti yayımladığı özel bir ekle ele alırken, Er-Reyyan ve Katar televizyonları konuyla ilgili özel yayın gerçekleştirdi, El-Cezire televizyonu ise Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin açıklamalarını öne çıkardı.

Eş-Şark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabir el-Harmi El-Cezire'de ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, taraflar arasında eğitim, çevre, bilim ve teknoloji, denizcilik ile enerji sektöründe 15 ayrı işbirliği anlaşması ve mutabakata imza atıldığını söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin ittifak düzeyine taşındığını belirten Harmi, "Arap dünyası güçlü, sadık ve güvenilir bir müttefike ihtiyaç duyuyor. Türkiye ise Arap dünyasını ilgilendiren meselelerde özellikle de Filistin konusunda en güvenilir ülke" dedi.

Reyyan ve Katar televizyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti çerçevesindeki faaliyetleri ve açıklamalarıyla ilgili haberler verirken, ziyaretin uzmanlar eşliğinde değerlendirildiği özel oturumlar gerçekleştirdi.

Ülkede yayımlanan diğer gazetelerden El-Arab, ziyareti "Emir Al Sani ve Erdoğan iki ülke arasında anlaşmalara imza attı", El-Vatan Gazetesi "Katar ve Türkiye el ele" ve Er-Raye Gazetesi "Emir Al Sani ve Erdoğan iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor" manşetleriyle verdi.

"Bölgede jeopolitik deprem yaşandı"

Ziyaret, bugün yayımlanan gazetelerin de ilk sayfalarında yer buldu. Eş-Şark ve Er-Raye gazeteleri, "Katar ve Türkiye.. Stratejik ortaklık" başlığıyla verdikleri haberlerde iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından fayda sağlayacağı üzerinde durdu.

El-Arab Gazetesi'nin Genel yayın Yönetmeni Abdullah el-Azbe yazdığı ve "Erdoğan, Al Sani ve istikrarı tesis etmek" başlıklı makalesinde, "Erdoğan'ın Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret, Arap halkları nezdinde karizmatik olarak görülen bir lider ağırlandığı ya da Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Yüksek Stratejik Komite'sinin ilk toplantısı gerçekleştirildiği için değil bölgede jeopolitik bir depremin yaşandığı böyle kritik bir zamanda gerçekleştiği için önemli. Bu ziyaret, iki ülkenin bölgedeki konumu, Suriye halkının desteklenmesi de dahil pek çok konuda ortak görüşlere sahip olması bakımından da önem taşıyor" ifadesini kullandı.

Azbe, Emir Al Sani liderliğinde Katar'ın İslam ümmetinin meselelerine destek olmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin de kaosu yaymaya çalışanların ve askeri darbe yanlılarının korkulu rüyası olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement