Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin Kuzeyinde Devlet Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin Kuzeyinde Devlet Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına bedeli ne olursa olsun müsaade etmeyeceğini açıkladı.

26.06.2015 23:15  Güncelleme: 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk Kızılayı madalya programı ve iftar gecesine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız. Biz bölgedeki demografik yapının değişmesine göz yummayacağız" dedi.

"'TERÖRİST TÜRKİYE' DİYE TWEET ATANLARA SESLENİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri şöyle:

"Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Suriye ve Irak'ın onlarca şehrinde, yüzlerce kasabasında süren çatışmalar, Kobani'de de yaşandı. Bu olayı bahane eden birtakım çevreler, 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye'nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar. Şimdi yine aynı şehirde birtakım olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler bunu bir kez daha Türkiye'yi ateşe vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor. Utanmadan, sıkılmadan 'Terörist Türkiye' diye tweet atanlara sesleniyorum. Eğer sizlerde haysiyet, onur varsa, bu Kobani'den kaçıp gelenleri burada kamplarda barındıran ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Tweet atarak elde ettiğiniz dereceler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır.

"BÖLGENİN DEMOGRAFİSİNİ DEĞİŞTİRME OPERASYONU"

Son günlerde yine Türkiye ile ilgili hiçbir ilgisi, alakası olmadığı belgeleriyle ispatlanmış olan hadiseleri aynı amaçla çarpıtıyorlar. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan bölücü örgüt sözcüleri, bir yandan da ülkemizdeki bir siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor. Amacın dünya kamuoyuna yönelik bir algı operasyonu olduğu çok açık. Bu tür ithamlarla Türkiye'yi yanı başında olup biten olayların dışında kalmaya zorlayarak bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE BİR DEVLET KURULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya sesleniyorum. Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye\'nin Kuzeyinde Devlet Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin Kuzeyinde Devlet Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (320)

  • ECEL: Boş boş yorum atanlar sizlere diyorum.Bakın Sınırda PKK ülke kuruyo bizler Kuzey Iraktaki Barzani hükümetine bağlı yönetime karşı değiliz biz.PKK ya karşıyız ve Orda YPG dedikleriniz bizim can düşmanımız Aponun resmi cebinde savaşıyo.Resmen bize düşman bir ülke kuruluyo bu sebepten.Bizler oralarda taş üstünde taş bırakmayız gerekirse genede kurulamaz.Gerekirse Ülkemizdeki Kütleride SÜreriz oraya silah zoruyla herkes insan olsun yoksa sonu kötüye gidiyo sizin için 2 187 Yanıtla
  • solcu: sen ışid denen canilere yardım ve yataklık ettiğin sürece bu ülke huzura kavuşmayacak 139 3 Yanıtla
  • memet: İçerdeki hainlere ve dışardaki düşmanlara haddini bildirmenin zamanı gelmedi mi 0 134 Yanıtla
  • Çağdaş...: Atillâm alparslanim fatihin bir türk olarak sonuna kadar arka dayım Allahuekber .... 2 131 Yanıtla
  • Malatyalı: İzin isteyen mi var? 97 33 Yanıtla
  • Silopi: Sen istese de istemesende kurdustan devleti olacak var mı itirazı olan 40 43 Yanıtla
  • atilla: öl de ölelim vur de vuralım reis 42 40 Yanıtla
  • osman: Bunu bir tek guc belirler oda malum abd 2 80 Yanıtla
  • İSLAM DEVLETİ: olursa islam devleti olur diğerleri zor 54 27 Yanıtla
  • Stgt: Sana aslında Adolf Erdoğan demek Lazım Dikartörsün 44 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement