Cumhurbaşkanı Gül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan birisi belki de organize sanayi bölgeleridir" dedi.

22.06.2012 20:59

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan birisi belki de organize sanayi bölgeleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, organize sanayi bölgelerindeki gelişmelerin gurur verici olduğunu, sanayi bölgelerinin şehir merkezlerinden çıkarak genişleme bölgelerine kurulduğunu belirtti.

"Sanayi, ticaret veya tarım" gibi faaliyetlerin çağdaş imkanlar ve günün şartlarına uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Gül, bu sayede verimliliğin arttığını ve maliyetin düştüğünü kaydetti.

Devletin organize sanayi bölgelerini desteklediğini dile getiren Gül, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan birisi belki de organize sanayi bölgeleridir. Diğer ülkeleri ziyaret ettiğimde devlet başkanları bana en çok

'sizin organize sanayi bölgelerinizin benzerlerini bize de kurun' derler. Geldiklerinde de Ankara'da ben onları organize sanayi bölgelerine gönderirim, program yaparım. Sadece büyük fabrikalar açısından değil, özelikle KOBİ'lerin yoğunlukta olduğu organize sanayi bölgeleri çok daha fazla etkileyici oluyor. Devlet başkanlarına OSTİM'deki işletmeleri gösteriyoruz. Onlara, 'bunların hepsinin sahibi var, teknisyeni, mühendisi, işçisi var. Bunlara maaşlarını ödüyorlar, bize de vergisini ödüyorlar. Biz sadece onların altyapısını hazırlıyoruz' diyorum."

Gül, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nin kısa süre içinde gelişeceğine inandığını, Kayseri'nin hızlı bir gelişme içinde olduğunu bildirerek, her alandaki gelişmelerin gurur verici olduğunu ifade etti.

Sanayicilerden, yabancı sermayeli şirketleri de yatırım için getirmelerini isteyen Gül, Kayseri'de dört tane üniversite olduğunu, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'ne çok yakın olan Abdullah Gül Üniversitesi'nin teknoloji ağırlıklı bir üniversite olarak planlandığını anlattı.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da Cumhurbaşkanı Gül'ün her zaman iş dünyasının yanında olduğunu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri önemsediğini belirterek, organize sanayi bölgesinde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin atılım yapmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise bölgedeki altyapı çalışmaları, yatırım, üretim ve istihdam faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin ana yerleşke alanındaki yabancı diller yüksekokulu inşaatını inceleyerek, yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında brifing aldı.

Muhabir: Tevfik Işık

Yayıncı: Tarkan Demir - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement