Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ\'da

Gül: "Tekirdağ'daki sanayi, tarım, lojistik, ulaştırma, bütün bunlar Türkiye ile ilgili, burayla ilgili değil artık. Buranın çok ötesinde bir faaliyet, bir dinamizm var burada.

17.06.2014 13:52

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Tekirdağ'daki sanayi, tarım, lojistik, ulaştırma, bütün bunlar Türkiye ile ilgili, burayla ilgili değil artık. Buranın çok ötesinde bir faaliyet, bir dinamizm var burada. 5 sanayi ve ticaret odası, 4 organize sanayi bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi olan bir ilimiz. Dolayısıyla sanayide Türkiye'nin en büyük firmaları, burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyor; eminim ki vergilerini de burada ödüyorlardır. Ayrıca tarımda ürettikleriniz, Türkiye'yi besliyor. Herkes bilir ki buğdayda, ayçiçeğinde burası öndedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Gül, Cumhurbaşkanı olarak Tekirdağ'ı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha önce siyasette, hükümette bulunduğu dönemlerde Tekirdağ'a geldiğini dile getiren Gül, "Cumhurbaşkanı olarak bugüne nasip oldu. Bu vesileyle bu sıcak havada sevgi gösteren bütün vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gül, Tekirdağ'ın, sadece kendisi için değil, Türkiye için çok büyük özellikleri bulunduğunu ve "kendisini aşmış şehirlerden biri" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tekirdağ'daki sanayi, tarım, lojistik, ulaştırma, bütün bunlar Türkiye ile ilgili, burayla ilgili değil artık. Buranın çok ötesinde bir faaliyet, bir dinamizm var burada. 5 sanayi ve ticaret odası, 4 organize sanayi bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi olan bir ilimiz. Dolayısıyla sanayide Türkiye'nin en büyük firmaları, burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyor; eminim ki vergilerini de burada ödüyorlardır. Ayrıca tarımda ürettikleriniz, Türkiye'yi besliyor. Herkes bilir ki buğdayda, ayçiçeğinde burası öndedir."

Tekirdağ'ın asırlar boyu geriye uzanan bir tarihi olduğuna değinen Gül, "Buralar, Avrupa-Asya arasında kavşak noktalar olduğu için birçok medeniyetin izleri bizlere ve bugünkü Tekirdağlılar'a hatıra olarak kalmıştır. Milli mücadelede vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu bir ildir. Ayrıca Atatürk'ün başöğretmen olarak ilk dersini verdiği il de bildiğim kadarıyla Tekirdağ. Çok ayrı özellikleri vardır, saymakla bitmez" diye konuştu.

Gül, Namık Kemal Üniversitesi'nin 26 bin öğrencisi bulunduğunu kaydederek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, milletvekillerinin, Vali Yerlikaya'nın da Tekirdağ ile en iyi şekilde ilgilendiğini, kentin ihtiyaçlarını takip ettiğini düşündüğünü söyledi.

Valilik binasının tarihi yapısına işaret ederek, burada bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Gül, "Büyük devletin bütün özelliklerini bu vilayet binası taşıyor. Üzülerek ifade etmek isterim ki Anadolu'da birçok büyük ilimiz, nüfusları çok daha büyük ilimizin bu tip vilayet binalarını, hükümet konaklarını maalesef çeşitli vesilelerle yıkmışız, yerine betonarme, elini kaldırsan hemen tavana değecek binalar yapmışız ve hiçbir zaman Türkiye'nin geçmişini, büyüklüğünü yansıtmaz bu binalar. Burası o bakımdan da çok heyecan verici. Tekirdağlılar'ı tebrik etmek istiyorum, tüm bu tarihi dokularına ve eserlerine sahip çıktıkları için" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, şehirlerin hızlı büyümesiyle ortaya çıkan çevre, trafik gibi çeşitli sorunların en iyi şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, geceyi Tekirdağ'da geçireceğini ve şehrin ileri gelenleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşeceğini söyledi.

Ziyaret anısına "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hatıra Ormanı"

Vali Ali Yerlikaya da Tekirdağ'ın "tarihi bir gün" yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhurbaşkanlığı döneminde 1928, 1936 ve 1938 tarihlerinde 3 kez, 3'üncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar 1953 yılında 2 kez, 7'nci Cumhurbaşkanımız Kenan Evren 1983 ve 1988 yıllarında 2 kez, 9'uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel 1998'de Tekirdağ'ımızı ziyaretleriyle onurlandırdılar. Son ziyarette, 16 yıl sonra 17 Haziran'da bugün, Tekirdağlılar Cumhurbaşkanlarıyla buluşuyor. Bu, 8'inci ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanım, Tekirdağ'a, şehrimize teşrifleriniz bizleri onurlandırmıştır, büyük bir sevinç, büyük bir mutluluk oluşturmuştur. 875 bin Tekirdağlı adına, bu şehrin Valisi olarak şükranlarımızı arzediyorum. Tekirdağ'a hoşgeldiniz."

Ziyaretin anısına, hediye olarak Keşan yolu üzerinde 15 dönümlük "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hatıra Ormanı" adıyla 18 bin 500 ağaçtan oluşacak bir orman yaptıklarını belirten Yerlikaya, 600 fidanını diktiklerini ve bunu tamamlayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül de bunun üzerine, "Çok teşekkür ederim. Hediyelerin en güzelini yaptınız. Burası zaten yeşil, ama onun yeşilliliğine de ayrıca bir katkısı olacaktır. Tekrar teşekkür ederim" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement