Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi Aliyev: "Bu başarınız ayrıca Türkiye'nin zaferidir.

11.08.2014 15:41

Azerbaycan Cumhurbakanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Aliyev "Sayın Başbakan, aziz kardeşim" ifadeleriyle başladığı kutlama mesajında, Erdoğan'ı Türkiye'nin tarihinde ilk kez halk oylamasıyla yapılan cumhurbaşkanı seçiminde kazandığı parlak zafer dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbakanı seçiminin Türkiye'nin tarihinde yeni bir aşamanın başlangıcı olacağına inandığını belirten Aliyev, "Doğrudan oylamanın sonucu halkın size olan büyük güven ve itimadının bariz tezahürü, kardeş Türkiye'nin her yönden gelişmesi ve refah yolunda hayata geçirdiğiniz başarılı politikaya ve hizmetlerinize verilen değerdir" ifadelerini kullandı.

Aliyev, şöyle devam etti:

"Bu başarınız ayrıca Türkiye'nin zaferidir. Memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, son on yılda Türkiye kapsamlı gelişme göstererek uluslararası güç merkezine dönüşmüştür. Azerbaycan ve Türkiye arasında işbirliği ilişkileri ise bu süre içinde muhteşem mesafe alarak sağlam dostluk ve kardeşlik, stratejik ortaklık ve müttefiklik seviyesine yükseldi. Başarılı ikili ve çok taraflı işbirliği, ortak çabalarımızla hayata geçirdiğimiz dev projeler - Bakü-Tiflis- Ceyhan, Bakü-Tiflis- Erzurum, yapılmakta olan Bakü-Tiflis- Kars demiryolu hattı ve yeni başladığımız TANAP ve diğerleri ülkelerimizin, hem de bölgenin dünya çapında önemini artırıyor, bölgede barışa, işbirliğine ve gelişmeye hizmet ediyor. Eminim, ülkelerimiz arasında dostluk ve kardeşlik ilişkileri bundan sonra da devam edecek ve gelişecektir."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Erdoğan'ı ülkesine davet etti. - Bakü

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement