Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: "Cumhurbaşkanını halk seçerse CHP'li ve MHP'li birisi olamaz ancak AK Parti'li birisi olabilir, AK Parti'nin adayı seçilebilir.

02.08.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanını halk seçerse CHP'li ve MHP'li birisi olamaz ancak AK Parti'li birisi olabilir, AK Parti'nin adayı seçilebilir. Bunu bildikleri için onlar, AK Parti'lilere benzeyen birisini aday göstermeye kalktılar" dedi.

Şentop, partisinin Tekirdağ il teşkilatı tarafından düzenlenen ve kadın kollarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti içinde kadın oylarının erkeklerden daha fazla olduğuna belirterek, bu nedenle kadınların ayrı bir öneme sahip olduklarını söyledi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı seçimlerindeki hedefinin yüzde 40'ın altına düşmemek olduğunu ifade eden Şentop, "Çünkü, yüzde 40'ın altına düşerlerse partileri dağılacak. Bunlar da ondan korkuyor" diye konuştu.

Şentop, muhalefetin, çatı adayının her anlamda halktan kopuk birisi olduğunu, "Öyle bir aday gösterdiler ki, 3 kişiyle selamlaştıktan sonra gidip ellerini sabunla yıkıyor. Halk böyle bir insana niye oy versin" dedi.

21 Ekim 2007'de bir Anayasa değişikliği gerçekleştirdiklerini belirten Şentop, şunları kaydetti:

"Bu Anayasa değişikliği, sadece kağıt üzerindeki bir değişiklikti. Bunu gerçekleştirmek ancak 10 Ağustos'ta kısmet olacak. Bu bakımdan, 10 Ağustos bir dönüm noktası. Cumhurbaşkanlığı, eskiden beri Türkiye'de hep tartışmalı, problemli ve krizlere yol açan bir seçim olmuş. Bu seçimin önemi, Cumhurbaşkanı seçilecek isim belli gibi görünüyor. Bu bakımdan, tam bir seçim havası da görünmüyor. Hem AK Parti'liler hem de muhalifler Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyor. Muhalefet, en fazla birinci turda seçilmesin diye uğraşıyor. İkinci turda onlar da garanti olduğuna inanıyor. Onların tek hedefi kaldı şimdi. Bu da yüzde 40'ın altına düşmemek. Yüzde 40'ın altına düşerse iki partide de kıyamet kopacak."

"Türkiye'de siyaseti değiştirdik"

Şentop, AK Parti olarak Türkiye'de siyaseti değiştirdiklerini ifade ederek, "Bizim, bu seçime bakışımız daha farklı. Biz, parti içi hesaplarla ve partiyi kayırarak hareket etmiyoruz. Biz, Türkiye'yi düşünüyoruz. 2002'den bu yana biz, Türkiye'de siyaseti değiştirdik. Devlet anlayışını değiştirdik. Siyasetin, değerini, kalitesini artırdık ve milletimizin siyasete bakışını değiştirdik. Siyaset, uzun zamandır Türkiye'de bir görüntü bir tiyatrodan ibaretti 27 Mayıs 1960'tan sonra. Seçiyorsunuz hükumetleri, partileri fakat hiçbir siyasi lider hiçbir parti kendi programını ve vaat ettiği şeyleri yapamıyor. Partiler, hükumetler, liderler değişiyor ama Türkiye'nin siyaseti, ekonomik politikası, dış politikası, eğitim politikası sağlık politikası değişmiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi iki adayın yarıştığını dile getiren Şentop, bu iki adayın farklı iki siyaset tarzı ve zihniyetinin yarıştığını da söyledi.

Şentop, yeni Türkiye yolunda önemli adımlar atabilmek için bu seçimleri önemsediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunlar hala, halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesini içlerine sindiremiyorlar. Cumhurbaşkanınını halk seçerse yüzde 50'nin üzerinde bir çoğunlukla seçileceği için CHP'li birisinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. MHP'li birisinin de Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Onlar da bunları bildikleri için, CHP'li bir aday çıkartamadılar. İkisi bir araya geldiler ortak aday çıkardılar, hala bu ortak adaylarının da kazanacağına inanmıyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçerse, CHP'li ve MHP'li birisi olamaz ancak, AK Parti'li birisi olabilir. AK Parti'nin adayı seçilebilir. Bunu bildikleri için onlar, AK Parti'lilere benzeyen birisini aday göstermeye kalktılar. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu işte böyle birisi. Cumhurbaşkanı adayları, sahte AK Parti'li, AK Parti'nin taklidi bir isim olsun diye düşündüler."

"YSK'nın yanlışları oldu"

Yüksek Seçim Kurlu'nun (YSK) yanlışları olduğunu kaydeden Şentop, "Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun da birtakım eksik ve yanlışları oldu. Yurt içinde ciddi bir problem yok ama yurt dışında özellikle seçimlerle ilgili problemler var. Yurt dışında, seçmen kağıtlarının dağıtılmasıyla ilgili sanıyorum bir gecikme var. Bu hafta içinde tahmin ediyorum tamamlanacak bu çalışmalar" ifadelerini kullandı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement