Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın İki Halısı Simav'dan - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın İki Halısı Simav'dan

Cumhurbaşkanlığı Sarayı\'nın İki Halısı Simav\'dan

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın zeminini süsleyecek halılardan ikisi, Kütahya’nın Simav ilçesinde 18 kadın tarafından 3 ayda dokundu.

28.04.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın zeminini süsleyecek halılardan ikisi, Kütahya'nın Simav ilçesinde 18 kadın tarafından 3 ayda dokundu.

Simav'a bağlı Naşa beldesinde dokunan birii 85, diğeri 59 metrekarelik 2 adet yün halı, tezgahtan indirildikten sonra ilçede bu kapasitede yıkama tesisi olmadığı için Niğde'nin Aksaray ilçesine bağlı Sultanhanı beldesine gönderildi.

Halıları sipariş üzerine dokutan 35 yıllık halıcı Tahir Çetin (47), iki adet halı için 18 kadına 50 bin TL dolayında işçilik ücreti ödendiğini bildirdi. Devasa büyüklükteki el halılarının siparişini Uşak'ta bulunan bir firma aracılığıyla aldıklarını ifade eden Çetin, "Sözümüzde durduk. Mesleğinde uzman 18 ev hanımı tarafından 3 aylık bir süreçte el emeği göz nuru dökülerek dokunan halılara bir de Simav sevgisi eklendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güle güle kullansın diye özen gösterdik" diye konuştu.

Dokunan el halılarını tezgahtan indirdikten sonra Naşa beldesinde halka göstermek maksadıyla bir gün sergilediklerini ifade eden Çetin, "Bir zamanlar el halısı dokuması ile ünlü Simav'da günümüzde artık el halısı dokuyan insan sayısı azaldı. Böylesine devasa boyutlu el halısı dokuyan, Türkiye'de çok az bir yer var. Simav bunlardan birisi. Bu yüzden sipariş bize verildi. Biz de yüzümüzün akıyla halıları gününde teslim ettik. Yıkamak için de ilçemizde böyle devasa bir tesis olmadığı için el halılarını Niğde'nin Aksaray ilçesine bağlı Sultanhanı beldesine gönderdik. Sergileme esnasında başta ben olmak üzere pek çok vatandaş hatıra fotoğrafı çektirdi. Köşkün halılarının Simav'dan dokunmasından çok mutluyuz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın İki Halısı Simav'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement