Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli şekillerde terör örgütüne hizmet eden herkese bir çağrıda bulunarak, "Gelin, bu oyuna alet olmayın.

29.09.2015 16:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli şekillerde terör örgütüne hizmet eden herkese bir çağrıda bulunarak, "Gelin, bu oyuna alet olmayın. Ey medya, bu oyuna alet olma. Erdoğan'a düşmanlığınız olabilir ki bu düşmanlığınızı zaten attığınız başlıklarda görüyorum ama bilesiniz ki siz ne kadar düşman olursanız olun, Rabbimin takdir ettiği ömrü, hiçbir zaman azaltamayacaksınız ve bu mücadele azmimizi de hiçbir zaman yıldıramayacak, durduramayacaksınız ve bu oyunun kazananı asla siz olmayacaksınız" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "11'inci Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Adana'da ebediyete uğurlanan şehit polisler için Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, emniyet camiasına ve millete de başsağlığı dileğinde bulundu.

Terör örgütünün çatışmalarda mümkün olduğu kadar sivil kaybının olması için çaba gösterdiğini belirten Erdoğan, "Çünkü onların Kürt vatandaşlarımızın, oralarda yaşayan, görev yapan insanlarımızın canını, malını, namusunu korumak gibi bir derdi asla yok" diye konuştu.

Hasta almak için gelen bir ambulansın şoförünü kurşun yağmuruna tutup, öldürecek kadar terör örgütünün alçaldığına vurgu yapan Erdoğan, "Bayram günü bir aileyi sırf kendileri gibi düşünmedikleri için tüm bireyleriyle yok etmek amacıyla evlerine saldıracak kadar gözleri dönmüş durumdalar. Küçük yavrularımızı roketatarlarla paramparça edecek kadar insanlıktan çıkmış haldeler" ifadesini kullandı.

Teröristlerin, sadece kendi amaçları için mümkün olduğu kadar çok kan dökmeye, can yakmaya çalıştığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dağlara kaçırdıkları o Kürt yavrularımızın anneleri nasıl ağlıyor görüyorsunuz, nasıl gözyaşı döküyor görüyorsunuz değil mi? Bunlar tehditle kaçırıldılar. Milletimiz şundan emin olsun, terör örgütünün bu silahlı eylemleri ile herhangi bir sonuç alması, Allah'ın izniyle kesinlikle mümkün değildir. Teröristler olabildiği kadar çok kan dökerek, çok eylem yaparak milletimizin moralini bozmayı, daha önemlisi kardeş kavgası çıkarmayı hedefliyorlar. Bugüne kadar bu amaçlarına ulaşamadılar. İnşallah bundan sonra da ulaşamayacaklar"

"Rabbimin takdir ettiği ömrü, hiçbir zaman azaltamayacaksınız"

Şehitlerin acılarının, mücadele azimlerini daha da artırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli şekillerde terör örgütüne hizmet eden herkese bir çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Gelin, bu oyuna alet olmayın. Ey medya, bu oyuna alet olma. Erdoğan'a düşmanlığınız olabilir ki bu düşmanlığınızı zaten attığınız başlıklarda görüyorum ama bilesiniz ki siz ne kadar düşman olursanız olun, Rabbimin takdir ettiği ömrü, hiçbir zaman azaltamayacaksınız ve bu mücadele azmimizi de hiçbir zaman yıldıramayacak, durduramayacaksınız ve bu oyunun kazananı asla siz olmayacaksınız."

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün sizi kullananlar, sizi tahrik edenler, sizi öne sürenler, yarın yüzünüze dahi bakmayacaklar. Ben bir Conrad meselesi anlatmıştım. Conrad'da bana söylediklerini anlatmıştım. Bunların hepsini inkar ediyor. Şimdi ne kadar hayırlı oldu. O inkar etti, bütün kirli çamaşırları, şimdi her taraftan piyasaya dökülmeye başladı mı? Her şeyleri, A'dan Z'ye... Bu ülkeyi, bu devleti nasıl soyup soğana çevirdiklerine dair her şey şimdi piyasaya dökülmeye başladı mı? Herkes açıklamaları yapıyor mu? Sen busun. Kimin bu ülkede dürüst, kimin dürüst olmadığına zaten bu millet şahittir. Tayyip Erdoğan, yalandan en fazla kaçınan insandır. Ama siz, bütün hayatınızı yalan üzerine inşa ettiniz. Şimdi de 'Ben böyle demedim' diyorsunuz, işte eserleriniz ortada ve herkes çıkıyor sizin nerede neler yaptığınızı, nasıl yaptığınızı ortaya koyuyorlar."

"Tayyip Erdoğan'a oradan mektup göndermene filan da gerek yok"

Suriye'de olanların "Harap olmuş bir ülkenin, oluk oluk akıtılan kanların, milyonlarca mağdurun yaşadığı dramların penceresinden" değerlendirilmesini isteyen Erdoğan,  şunları kaydetti:

"Teröristi ekranlarınıza çıkarmak suretiyle, 'cici kız' diye gösteren sizsiniz. Sizin ekranlarınız. Onlar için her türlü yolu meşru kılan sizsiniz. Sizin ekranlarınız, sizin sayfalarınız ve iftira atmakta üzerinize zaten yok. Tayyip Erdoğan'a oradan mektup göndermene filan da gerek yok. Senin o gönderdiğin mektupların da kıymeti harbiyesi yok. Zira, kimin nerede, kim için, niçin çalıştığı bellidir. Vatanı için çalışanlar da bellidir, kendi saltanatı için çalışanlar da bellidir. Şimdi biz diyoruz ki, milletime sesleniyorum, gelin hep birlikte 1071'de Malazgirt'teki, 1453'te İstanbul'daki, 1915'te Çanakkale'de, 1920 yılında Büyük Millet Meclisi'nin açılışındaki, 1923 yılında cumhuriyetimizin ilanındaki inançla, azimle, birlik ve beraberlik ruhuyla 2023 hedeflerimize doğru hep birlikte yürümeye devam edelim. İnşallah bir olmak, iri olmak, diri olmak varken bölücülüğe, ayrımcılığa, aramıza fitne sokulmasına izin vermeyelim. Türkiye'nin bu sıkıntıyı da geride bırakacağına, canı gönülden inanıyorum. Milletimizden bu mücadeleye verdiği desteği güçlendirmesini, en önemlisi, sağduyusunu, itidali elden bırakmamasını bekliyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, milletin evine teşrifiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mahallelerinizdeki, köylerinizdeki her bir kardeşime selamlarımı, saygılarımı, muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum. Şimdi bütün selamlara evet diyoruz."

"1 Kasım'da inşallah gelin çok önemli bir adımı hep birlikte atalım"

Konuşmasının son bölümünde bazı muhtarların sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Değerli muhtarımızın söylediği ne yazık ki hep bizi yaralayan şeyler. Panzerin üzerine çıkan milletvekilinden bahsediyor. Öbür tarafta Dolmabahçe'de Bezmialem Valide Sultan Camimizin içerisindeki bira şişelerini bırakanlardan bahsediyor. Öbür tarafta Güneydoğu'da, Doğu'da camilerimizi havan topuyla yıkmaya çalışanlar, okullarımızı aynı şekilde yıkmaya çalışanlar, hastanelerimizi aynı şekilde yıkmaya çalışanlar, bunların kimler olduğunu artık herkes biliyor. İşte bu, tüm muhtarlarımızın da sorumluluğunu bir o kadar daha artırıyor. Tüm vatandaşlarıma bu bilinçle diyorum ki, 1 Kasım'da inşallah gelin çok önemli bir adımı hep birlikte atalım ve yeni bir dönemi, yeni bir değişim, dönüşümü sağlayalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından muhtarlara öğle yemeği verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement