Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erciş ilçesinde törenle kutlandı.

29.10.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erciş ilçesinde törenle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, sabah makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra havanın yağışlı olmasından dolayı tören, Erciş 12 Dev Adam Spor Salonunda düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Yaşar yaptı.

92 yıl önce şanlı tarihi olan bir imparatorluğu geride bırakarak, yepyeni ve çağdaş esaslar üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu belirten Yaşar, şunları ifade etti:

"Bizler, bu ortak vatanın bütün unsurları kardeşiz. Bizim kardeşliğimiz, aynı ana babadan olmanın kardeşliği değildir. Aynı ırk kökeninden gelmenin kardeşliği de değildir. Bizim kardeşliğimiz, tarih, vatan kardeşliğidir. Bizim kardeşliğimiz, Malazgirt'te, Çaldıran'da, Çanakkale'de, Galiçya'da, Sarıkamış'ta, kefensiz koyun koyuna yatan Mehmetçiklerin kardeşliğidir. İnanıyor ve iman ediyorum ki bizler gelecek nice yüzyıllar boyunca, bütün ulusal ve uluslararası şer odaklarının tüm çabalarına karşın, ne bu kardeşliğimizi bozacağız ne de vatanımızı böldüreceğiz. Rabbim bu cennet vatanımız üzerinde bu ay yıldızlı bayrak altında ilelebet payidar, bir ve beraber yaşamayı nasip etsin. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Tören, öğrencilerin gösterileriyle devam etti.

Törene, İlçe Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Yalbır, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, Erciş Belediye Başkan Vekili Nejdet Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement