Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Fındıklı ve Pazar ilçesinde törenle kutlandı.

29.10.2015 13:12

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Fındıklı ve Pazar ilçesinde törenle kutlandı.

Fındıklı Kaymakamlığı binası önünde düzenlenen törene, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Adnan Adalı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, daire amirleri, sivil toplum örgütü başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Karaman, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 92. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunun yaşandığını söyledi.

Cumhuriyetin Atatürk'ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu ifade eden Karaman, "Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus. İstiklal mücadelesindeki başarımızı borçlu olduğumuz birlik ve beraberliktir" dedi.

Bugün de önlerine çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Karaman, "Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kilitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Yakın ve uzak tarihimiz bunun örnekleriyle doludur" diye konuştu.

Tören, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Pazar

Pazar'da İlçe Stadı'ndaki törene Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Basa'nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca en parlak, en anlamlı başarılarından biri olan Cumhuriyetinin 92. yılını kutlamanın gururu içinde olduklarını belirterek, "Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi olan cumhuriyet getirdiği açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomi, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır" dedi.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili kompozisyon ve şiirlerin okuması ile devam etti. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Çelik, Belediye Başkanı Basa ve Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek tarafından verildi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin horon gösterilerinin ardından, tören geçişiyle program sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement