Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Burdur'da tören düzenlendi.

29.10.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Burdur'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz askeri araçla halkı selamladı ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kürklü, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kürklü, "Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal'i, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve kahraman gazileri sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı da okundu.

Burdur'daki spor ve resim yarışmaları ile satranç turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilen törende, halk oyunları gösterisi sunuldu ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Resmi geçit törenine yöresel kıyafetleri ve kağnı arabasıyla katılan merkeze bağlı Aziziye köylülerinden okuma yazma bilmeyen 68 yaşındaki Havva Koçak, "Cumhuriyet" temalı şiirleriyle büyük beğeni topladı.

Koçak, "Cumhuriyet olmasaydı biz burada yürüyebilirmiydik? Cumhuriyet kurulduğu için her şeyleri yapabiliyoruz. Cumhuriyet olmasaydı biz ne yapardık?" dedi.

Köylülerden 63 yaşındaki Yeter Sert ise Atatürk'ün Türkiye'yi kurtardığını, Cumhuriyet olmasa serbest ve hür yaşayamayacaklarını ifade etti.

Yöresel kıyafetleri ile yürüyüş yapan köylüler de ilgi çekti.

Törene AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun da katıldı.

Karamanlı

Karamanlı'da kapalı pazar alanında düzenlenen törene Kaymakam Yusuf Altun, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement