DBP'den Cizre-Suriye sınırına çadır - - Son Dakika
Güncel

DBP'den Cizre-Suriye sınırına çadır -

DBP\'den Cizre-Suriye sınırına çadır -

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde Kobani'deki çatışmalara dikkat çekmek için Cizre-Suriye sınırına çadır kuruldu.

15.07.2014 00:29

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde Kobani'deki çatışmalara dikkat çekmek için Cizre- Suriye sınırına çadır kuruldu.

DBP öncülüğünde Sur Mahallesi'nde toplanan ve aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de bulunduğu grup, çadır kurmak için Cizre-Suriye sınırına yürüdü.

Jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grup, çadır kuracağı noktaya vardı.

Burada Kürtçe açıklama yapan Sarıyıldız, Suriye'deki Kürtlerin özgürlük ve onurları için kahramanca savaştığını savundu.

Sarıyıldız, "(Suriye'deki Kürtler) Çok zor şartlarda onurunu korumanın savunmasını sürdürüyorlar. IŞİD çeteleri Musul'dan elde ettiği üst düzey teknik ve askeri malzemelerle Kürt halkına saldırı düzenleniyor" dedi.

"Rojava devrimi artık sadece Rojava devrimi değil, bütün Kürt halkının ve ezilen bütün dünya halklarının devrimidir" diyen Sarıyıldız, "Rojava devrimini uzaktan izleme günleri geride kaldı ve artık bu devrimin içinde bizzat yer almamız gerekiyor. Burada sınırlarda nöbet tutup çete faaliyetlerini gözetleme ve bu faaliyetleri boşa çıkartmak için bu direniş çadırlarında nöbet tutacağız" diye konuştu.

Sınıra kurulan çadırlara, HDP, KESK, DİSK ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DBP'den Cizre-Suriye sınırına çadır - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement