IŞİD'in Uyuyan Hücreleri, Kerkük'te Saldırıya Geçti: 13 Ölü - Son Dakika
Dünya

IŞİD'in Uyuyan Hücreleri, Kerkük'te Saldırıya Geçti: 13 Ölü

IŞİD, Irak'ın Kerkük kentinde güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. Örgüt, kuzeydeki elektrik santraline de saldırı düzenledi. Tesisin 13 çalışanı öldü. Kentte sokağa çıkma yasağı var.

21.10.2016 09:52  Güncelleme: 12:40

Irak'ın Kerkük kentinde, IŞİD üyeleri 5 semtte güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. İki intihar eylemcisi eski emniyet binasını ele geçirdi ve bunun üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Gece yarısı saldırıya geçen IŞİD'in Kerkük'teki "uyuyan hücreleri" de bombalı üç araçla farklı semtlerde eylemler gerçekleştirdi. Örgüt ayrıca, Kerkük'ün kuzeyindeki elektrik santralına yönelik saldırı düzenledi. Tesisin 13 çalışanı öldü.


'UYUYAN HÜCRELER' SALDIRIYA GEÇTİ

AA muhabirine konuşan Dibis İlçesi Kaymakamı Abdullah Nureddin, "IŞİD'in uyuyan hücreleri ilçenin kuzeyindeki elektrik santraline saldırdı. Militanlardan birinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu 13 santral görevlisi hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.


"3 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini belirten Nureddin, "Santral içerisinde kalan diğer 3 militan öldürüldü ve biri subay 3 polis ise yaralandı." dedi. Nureddin, hayatını kaybeden santral çalışanlarının 3'ünün İran vatandaşı olduğunu açıkladı.

Bir yerel televizyon, kentin üstünden siyah dumanların yükseldiği ve otomatik silah seslerinin duyulduğu görüntüleri ekrana getirdi.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Kerkük kent merkezindeki sokağa çıkma yasağı sürüyor.

CUMA NAMAZI KILINMAYACAK

IŞİD'in "uyuyan hücrelerinin", geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük şehir merkezinde sokak çatışmaları şiddetlendi. Saldırılar sonucu sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentte Sünni Vakfı camilerin kapatıldığını ve cuma namazı kılınmayacağını bildirdi.


Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "Zalim terör örgütü IŞİD'in ne zaman nasıl saldıracağı belli olmaz. Halkın güvenliğini sağlamak için bugün sokağa çıkılmaması önemlidir. Musul kadar Kerkük de önemli çünkü birçok etnik ve dini unsur birlikte yaşıyor." ifadelerini kullandı.



IŞİD\'in Uyuyan Hücreleri, Kerkük\'te Saldırıya Geçti: 13 Ölü
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya IŞİD'in Uyuyan Hücreleri, Kerkük'te Saldırıya Geçti: 13 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement