Demirtaş: Abim Kandil'de Değil, IŞİD'e Karşı Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Abim Kandil'de Değil, IŞİD'e Karşı Savaşıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, abisinin PKK operasyonlarında yaralandığı iddiasıyla ilgili "Abim Kandil'de değil. IŞİD tecavüzcülerine karşı savaşıyor" dedi.

01.08.2015 11:01  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukat abisi Nurettin Demirtaş'ın, Kandil'e yönelik TSK operasyonlarında yaralananlar arasında olduğunu duyurmuştu.

"ABİM KANDİL'DE DEĞİL"

Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında, abisinin IŞİD'e karşı savaşan gruplar arasında olduğunu belirterek şunları söyledi: "Abimle ilgili dün Anadolu Ajansı'nın servis ettiği habere dair bizim teyit edebildiğimiz bir bilgi yok. Doğru olma şansı da yok çünkü abim Kandil'de değil. Evet, IŞİD tecavüzcülerine karşı direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumu ile ilgili bir bilgim yok. Çünkü kendisi orda IŞİD'e karşı bedelli askerlik yapmıyor. Halkının onuru için direniyor. Ölebilir de yaralanabilir de. Bunlar böylesine barbar bir ordu karşısında son derece normaldir. Böyle bir şey karşısında boyun bükecek halimiz de yok."

"HABER ALAMIYORUM" DEMİŞTİ

Demirtaş, dün yaptığı açıklamada ise "Ağabeyimin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. Kendisinden haber alamıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Demirtaş'ın sözlerinden önemli satırbaşları şöyle;

"Seçim sonrasında Türkiye, partimizin yüzde 13'lük başarısıyla birlikte geleceğe dair bir heyecana kapılmışken son günlerde iktidarını kaybetmiş olmasına rağmen, iktidardan devrilmiş olmasına rağmen bir Saray darbesiyle hükümete el koymuş bir iktidar anlayışının dayattığı bir politika ile bu mutluluğa gölge düşmüştür. Binbir engellere rağmen devletin bütün olanaklarını sınırsızca kullanan bir iktidara rağmen biz yüzde 13 aldık.

"SANDIĞA İNANMADILAR"

"Barajı aşamazsanız mızmızlık yapmak yok" diyorlardı. ''HDP'nin niyeti ülkeyi kaosa sürüklemek'' dediler. Seçim geldi geldi. Görüldü ki Türkiye toplumu bunların sözlerine kanmıyor. Seçimde ispatlandı. 'HDP kaos çıkaracaklar' diyenler HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa sürüklediler. Kimse gerekçeyi başka yerde aramasın. Ülkede savaş hazırlığı yapıyorlar, sandığa hiç inanmadılar sadece AKP çıkarsa sandığa inanır bunlar. Bizler yüzde 13'lük iradeyi asla bunlara ezdirmeyeceğiz.

"SEÇİM OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Seçim olmamış gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz. Tek parti gibi davranarak meşrutiyetimizi sorgulamak istiyorlar. Parti meclisimizin bugün yapacağı konuşmalar, tartışmalar AKP'nin savaş çağrısına izin vermemek için olacaktır. AKP kaybettikten sonra savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Yıllarca çözüm sürecini çürümeye terk ettiler, istemedikleri zaman görüşmeleri kestiler, seçimde kaybedince savaşı devreye soktular.

"BU VATAN HEPİMİZİN"

Bu vatan hepimizin. Kardeş halklarıyız. Değişik mezheplerden oluşan insanlarız. 1071'de de bunları yaptık.

"ŞU ANDA VATAN SAVUNMASI YOK, SARAY SAVUNMASI VAR"

Şu anda da bir vatan savunması yok, Saray savunması var, iktidar savunması var. Ülkemiz tehdit altında değil. IŞİD gibi bir barbar örgüt AKP için bir tehdit değil. 31 gencimizi katlediklerinde IŞİD'E operasyon yapmadı. Cumhurbaşkanı gezisini kesmedi. Herkes onu taziye için aradı ama o bir aileyi aramadı. IŞİD onlar için bir tehdit değil çünkü. Tatlı tatlı kardeş kardeş alışveriş yapabilecekleri bir örgüttü. Musul'da Türk rehineler kurtarıldıklarından sonra müzakere yaptık, ne aldık ne verdik demiştir. Müzakere yaptık demiştir Erdoğan. Kürt sorunu için müzakere yok diyor. Darbeyle ülkeye el koymuş durumda.

"GERİ ADIM ATMAMIZI BEKLEMEN HAYALDİR"

Erdoğan'a hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede bir Belediye Başkanı vardı bir şiir okudu diye içeri attılar. Geri adım atmadı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu. Hikayenin gerisi hazindir anlatmayayım. O kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sen o küçük baskılar karşısında geri adım atmadıysan bizim gibi bir direniş hareketinden geri adım atmamızı beklemen hayaldir.

"HİÇBİRİNİN ÇOCUĞU ASKERLİK YAPMADI"

Bunların hiçbirinin çocuğu askerlik yapmadı, hepsi çürük aldı. Bu savaş bizim savaşımız değil Saray için evlatlarımızın ölmesine layık değiliz diyeceğiz, ev ev köy köy gezeceğiz. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Bunların bakmayın bağırıp çağırmasına. Kendine aslanım diyenler kediye dönecek.

"HDP DAHA DA GÜÇLENECEK"

HDP her gün daha da güçlenecek. Barışın kıymetini yeter ki anlatabilelim. Bunu savaş oyunu oyunu olarak tezgahlanıyor. Yaptıkları her suçun günahını HDP'ye çıkarmak için planları var.

"ERKEN SEÇİME HAZIRIZ"

Peşimize tuttukları ajanları, paralı gazetecileri, sözde milliyetçileri ile birlikte sözde kampanya yürütüyorlar. Seçimden korkuyor değiliz, erken seçime hazırız. Barışa uzanmak yerine savaşı tercih eden anlayışı sandıkta bu sefer kalkamayacak şekilde gömeceğiz inşallah.

"SAYIN DAVUTOĞLU 1990'LI YILLARI HİÇ Mİ AKLINA GETİRMEDİN"

Sayın Ahmet Davutoülu kalın kalın kitaplar yazmış profesörsün. 1990'lı yılları hiç mi aklına getirmedin. Sen yaşamadın tabii ki, sen o yıllarda yurtdışında lay lay lom yapıyordun. Bir ara Tansu hanım neler yaptınız de bakalım ne diyecek?

"ONLAR IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN KAHRAMANLAR"

Dün 13 cenazeyi 50 derece sıcağın altında bekletiyorsun. Onlar IŞİD'e karşı savaşan kahramanlardır. Cenazeye işkence yapıyorsun. 1990'lardaki gibi işkenceler yapıyorlar. Bunun huzur operasyonu olduğunu anlatmaya çalışıyorlar. Yaptıkları en pis işlere en kutsal isimleri takmak bunların geleneğinde var. Halkımıza ne söylediysek arkasında durduğumuz için bu saldırılara maruz kalıyoruz.

"PARTİ KAPATMA HAZIRLIĞI YAPILIYOR"

Aldığım duyum şu; Cumhurbaşkanı'nın danışanı yapılan Kuzu, parti kapatma hazırlığı yapıyor şu an... Bu yılın sonuna yetiştirmek mümkünse Partiyi büyümeden AKP'nin önünü kesecek pozisyona gelmemesi...

"SAVCI ŞEMS'İN AKRABASI"

Hukuk devleti olsa burası bir savcı gelir bunlara sorar. Bu savcı da kim biliyor musunuz? Bu Şems var ya Şems onun akrabası... Ekibi böyle kurmuşlar... Havuz medyasının sahibi aynı zamanda savcının akrabası... Her şey bunlarda...

"BU SAVAŞA DUR DİYELİM"

Evladı askerde olan annelerle, ailelerle temasa geçmemiz lazım. Bu savaş hepimizin savaşı. Bu savaşa gelin dur diyelim. HDP'nin etrafında kilitlenerek barışa evet diyelim. Bunların bu şekilde pervasızca savaş çığırtkanlığı yapmasının önü kesilecek. Asıl savaş koalisyonu kurulmuş durumda zaten biliyorsunuz. Bir savaş koalisyonu kurdular. Evdeki hesabın çarşıya uymadığını gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz

"BİZDEN DAHA FAZLA BEDEL ÖDEYEN OLMADI"

HDP'ye boyun eğdirmeye çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Bedel ödemekse bizden daha fazla ödeyen olmadı. Gerekirse koltuklarımızdan, canımızdan olacağız evlatlarımızı feda etmeyeceğiz. Bu faşist anlayışa dur diyeceğiz.

"IŞİD'E KARŞI BEDELLİ ASKERLİK YAPMIYOR ABİM"

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Doğru da olamaz. Çünkü abim Kandil'de değil. Direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumuyla ilgili bir bilgim yok. IŞİD'e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD'e karşı halkı için direniyor. Böyle bir barbarlık içinde ölebilir, yaralanabilir de… Böyle bir durumda boyun bükecek halimiz yok."

Demirtaş: Abim Kandil\'de Değil, IŞİD\'e Karşı Savaşıyor

Son Dakika Güncel Demirtaş: Abim Kandil'de Değil, IŞİD'e Karşı Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (340)

  • sözcü: Adam gibi adam hiç kimse senin gibi olamaz ne uzun adam ne küçük inişte tekdin tek kürt milletinin kürdistanın temsilcisisin . Bunu herkes kafasına soksun 1000 kez de erken seçim olsa tercihimiz sensin hangi şart ve koşulda olursa olsun. 74 16 Yanıtla
  • kürt ama hdpkk değil: son konuşmları ahahahah sonunuz geldi çook şükür sonunda halkın sesine kulak verdi hükümet.. hatta geç bile çoook çoook geç kalındı çook sımartılıp kendinizi bi halt sandınız yerinize dağınıza hadii ordaaan size meclis bi numara büyük geldi adam olsanız belki o kandırdığınız halkı bile arkanızdan sürükleyebilirdiniz bende kürdüm ama sizin allah belanızı versin bizim sizinle yakından uzakdan alakamız yook bir secim olsa bak kürt halkı hepsi nasıl akp e oy verior.inş köy değil şehirlrde oy kullnlr 61 14 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: AdaBöyleinsanlar ölmesin diye nekadarda çok çabalıyor Bravo valla ..Böyle insanlara ihtiyacımız var .. 62 7 Yanıtla
  • 562: SAHTE KOBANE ZAFERININ ÇAKMA ŞOVALYELERİ AMA TUTMADI 50 17 Yanıtla
  • Barış: Aslan Selo Can. Allah seni başımızdan eksik etmesin. İnanıyoruz ki bu ülkeye barışı sen getireceksin Rabbim her daim yanında olsun 35 31 Yanıtla
  • Btmnlii: Baskanimmmmmm adamsinnnn 28 38 Yanıtla
  • YOZGATLI: Selo Yalancınınnnn!!! Abisi adammı ki kendisi adam olsun. 25 37 Yanıtla
  • Erbaş: Tabi tabi abisi ışidle savaşıyor. Daha önce ışid vardıya. Yıllardır kimle savaşıyordu çok merak ettim 60 1 Yanıtla
  • Ido: Hep yalan bunlar kadar adi yalanci millet yok. 41 18 Yanıtla
  • yes yes: got sıkışınca barış barış yok öyle yağma ölmek var dönmek yok kahrolsun pkk domuz sürüleri yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. 26 32 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement