Demirtaş ve Yüksekdağ'dan Yeni Yıl Mesajı - Son Dakika
Politika

Demirtaş ve Yüksekdağ'dan Yeni Yıl Mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ: "2015 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edeceğiz"

31.12.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, "2015 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Demirtaş ve Yüksekdağ tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2014'ün demokrasi ve özgürlük mücadelesinin kazanılması doğrultusunda önemli adımların atıldığı, barış ve eşitlik mücadelesi açısından önemli siyaset olanaklarının geliştiği bir yıl olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Ortadoğu'da, Irak ve Suriye'de yaşanan tüm olumsuzluklara karşı, Rojava'da, Şengal'de, Mahmur'da, Kobane'de IŞİD barbarlığına karşı tarihsel direniş örnekleri yaratıldı. Türkiye'de Kürt sorununun çözümü doğrultusunda, özgürlük hareketinin inisiyatifi gelişti. Alevi hareketi, demokrasi mücadelesinin önemli dayanaklarından biri olduğunu gösterdi. Emek hareketi, işçi ve emekçi katliamlarına, vahşi sömürüye karşı; kadın hareketi, erkek egemenliğine ve şiddetine karşı mücadelesini sürdürdü, Kürt kadın hareketinin evrensel düzeye yansıyan kazanımları ortaya çıktı. Çevre ve ekoloji hareketleri çok ciddi yerel ve hukuki başarılar elde etti."

HDP'nin ve bileşenlerinin yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettikleri sonuçlara işaret edilerek, "Daha fazla demokrasi ve özgürlük elde etmek, iktidar blokunun geliştirdiği yolsuzluk ve hukuksuzlukları önlemek, çözüm ve barış mücadelesini geliştirmek, eşitlik ve emekten yana güçlü bir mücadeleyi sürdürmek için örgütlülüğümüzü arttırmanın adımları atıldı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "2015 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edeceğiz. 2015 yılının tüm farklı halklar ve inançlar, emekçiler, ezilenler, emekliler, kadınlar ve gençler için sağlıklı, başarılı ve toplumsal kazanımların elde edileceği umut dolu bir yıl olmasını diliyoruz" ifadesi kullanıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Demirtaş ve Yüksekdağ'dan Yeni Yıl Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement