Denizli Bakan Ramazanoğlu: Çocuk Gelinler Yurtlarla Önlenecek - Son Dakika
Güncel

Denizli Bakan Ramazanoğlu: Çocuk Gelinler Yurtlarla Önlenecek

Denizli Bakan Ramazanoğlu: Çocuk Gelinler Yurtlarla Önlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuk gelinlerin önlenmesi kapsamında kız çocuklarının ilkokuldan sonrada ortaokul, lise ve üniversiteye devam etmesi için ilçelere yurtlar yaptıracaklarını söyledi.

06.12.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuk gelinlerin önlenmesi kapsamında kız çocuklarının ilkokuldan sonrada ortaokul, lise ve üniversiteye devam etmesi için ilçelere yurtlar yaptıracaklarını söyledi. Bakan Ramazanoğlu, "Aile Destek" ve engelliler için "Gündüz Bakımevi" projelerini de hayata geçireceklerini kaydetti.

Bakan Sema Ramazanoğlu, memleketi Denizli'nin Çivril ilçesinde, ilk olarak huzurevini ziyaret edip, yaşlıların gönlünü aldı. Ardından hayırsever Kadir Kameroğlu tarafından huzurevinin bahçesine yaptırılacak olan 30 yataklı bakım merkezinin protokol imza törenine katıldı. Bakan Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve hayırsever Kadir Kameroğlu ile birlikte yaptırılacak bakım merkezi protokolüne imza attı. Bakan Ramazanoğlu, hükümetin projeleri arasında kız çocuklarının okullaşmasının bulunduğunu ve önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde kız çocuklarının okula devam edebilmeleri için ilçelere kız yurtları yapacaklarını söyledi.

Kız çocuklarının özellikle ilkokuldan sonra köylerden ve mahallelerden merkezdeki okullara gelemediğine ve kalacak yer sıkıntısı çektikleri için öğrenimlerine devam edemediklerine dikkati çeken Bakan Ramazanoğlu, "Projelerimizdeki odak noktamız ailelerin güçlenmesidir. 'Kadın cinayetleri' diye son noktaya bakmıyoruz. Onların o noktaya geliş sebeplerine ve nedenlerine bakarak kız çocuklarının okullaşma sürecini uzattığımızda bazı problemleri halletmiş oluyoruz. Kız çocukları merkezden uzak yerlerde ilk dört yıl okuyorlar ancak ikinci ve üçüncü 4 yıl için ilçe veya kent merkezlerine gelmek zorunda kalıyorlar. Kalacak yerleri olmuyor ya da aile göç etmek zorunda kalıyor, sosyal problemler ortaya çıkıyor. Orta öğretimdeki kız çocukları için yurtlar yapacağız. Denizli bu konuda örnek olacak. Şimdilik Çameli, Acıpayam ve Çivril'de üç kız yurdu yapacağız. Bakanlığımızın imkanları ve hayırseverlerin katkılarıyla hızlı şekilde bitireceğiz. Bu proje Denizli'den Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Kadın okuma yazma oranını yüzde 90'la çıkardık. Amacımız kız çocuklarının ikinci, hatta üçüncü dört yıl ve üniversiteye kadar devam etmelerinin yolunu açacağız. Bu şekilde 'çocuk gelinler' dediğimiz sorunun önünü keseceğiz. ve kız çocuklarını güçlendirerek meslek sahibi yapmış olacağız. Kadını güçlendirmekle aileyi güçlendirmiş olacağız" dedi.

"AİLE DESTEK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK"

Türkiye genelinde her ilin sosyal risk haritasını çıkaracaklarını ve bu kapsamda aile destek projesini hayata geçireceklerininde altını çizen Bakan Ramazanoğlu, "Aile Destek Projesi'yle, ailelerimizin sosyal danışmanı olacak. Aynı aile hekimi gibi olacak. Burada görev alacak personelin hangi meslek gruplarını olacağı nasıl istihdam edileceği konusunda detaylı çalışma yapılıyor" dedi.

"ENGELİLER İÇİN GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ PROJESİ"

Engelli yakınlarının yaşam kalitelerini yükseltmek için Gündüz Bakım Evleri Projeleri olduğuna da vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Engelli yakınları alışverişe, gezi, konser veya herhangi bir yere giderken, engelli yakınlarını bakım evlerine teslim edecekler. Böylelikle engelli yakını nedeniyle eve hapsolan vatandaşlarımıza daha iyi yaşam sunacağız. Bu projeyle ilgili görüşmeler ve çalışmalar hızla yapılıyor. Denizli, Manisa, Ankara ve İzmir bu konuda pilot iller olacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Bakan Ramazanoğlu: Çocuk Gelinler Yurtlarla Önlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement