Denizli Vekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Denizli Vekilleri Mazbatalarını Aldı

Denizli Vekilleri Mazbatalarını Aldı

Denizli'de 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen 7 isim İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

12.06.2015 16:04

Denizli'de 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen 7 isim İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. AK Parti'den mlletvekili seçilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel'in mazbatalarını Ankara'da oldukları için İl Başkanı Şahin Tin aldı. Diğer iki partinin milletvekilleri partililerle birlikte gelerek mazbatalarını teslim aldı.

Denizli'de seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından seçilen 7 milletvekili İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı. Denizli Adliye Sarayı'na ilk olarak Ak Parti'liler geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve üçüncü kez milletvekili seçilen Mehmet Yüksel Ankara'da oldukları için mazbatalarını İl Başkanı Şahin Tin aldı. Ak Partili vekillere mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necla Akkuş verdi. İl Seçim Kurulu Başkanı ve üyeleri seçilen vekilleri kutlayarak imza karşılığında mazbatalarını teslim etti. Mazbatasını kendi alan Ak Parti Milletvekili Bilal Uçar, Denizli'de seçimlerin olgun bir ortamda tamamlandığını belirterek, sandıktan çıkan milli iradeye saygılı olduklarını söyledi.

Milletin tüm siyasi partilere sorumluluk yüklediğini söyleyen Bilal Uçar, tüm siyasi partilerin sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Millet iradesinin tartışalamayacağını her zaman söyledik, hepimiz saygı duymak zorundayız. Millet böyle bir tablo karşısında herkese sorumluluk yükledi. Hepimiz sorumlu davranmmak zorundayız. Siyaset kavgalar üzearine husumet üzerine inşa edilemez, geçmişte bir takım şeyler siyasi rekabet nedeniyle mutlaka söylenir, bundan sonra da söylenecektir. Ama ülke menfaati söz konusu olduğunda herkes kendi partisini ve şahsi çıkarını değil ülke çıkarını düşünmek zorundadır. Biz her zaman için ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa onu düşündük. Ülke menfaati için Ak Parti'nin kaybetmisini bile göze alacağımızı her zaman söyledik. Bu saatten sonra ülke menfaati neyi gerekriyorsa partimiz genel merkezimiz aynı şekilde hareket edecektir" dedi.

"SORUMLU DAVRANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ak Parti'nin tek başına iktidarı kaybettiğini ancak yüzde 40'ın üzerinde elde ettiği oyla Türkiye'nin en güçlü partisi olduğunu belirten milletvekili Bilal Uçar ise, "CHP oy kaybetti, MHP oylarını biraz artırdı. Bu saatten sonra yapılacak herhangi bir seçimde ne kadar oyunu artırabilir bu partiler. Ak Parti, böyle bir sonuç doğarsa seçime gitmekten hiç çekinmez, ama sorumlu davranmak gerektiğini söylüyoruz. Türkiye 12-13 yıldır çok ciddi bir kalkınma hamlesi yakaladı. Hükümeti hangi partiler kuracaksa kursun bu yatırımların devam etmesi lazım. Ekonomik büyümenin devam etmesi lazım. Yoksa her parti kendi çıkarı doğrultusunda pazarlıkta başka şeyler ortaya koyarsa bundan ülke zarar görür. Bunu da millet seyrediyor, ondan sonraki yaşanacak şeçimde de millet tercihini yapar. Ak Parti olarak sorumlu davranmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER DE MAZBATALARINI ALDI

Ak Parti'nin ardından CHP'li milletvekilleri partililerle birlikte Adliye Sarayı'na gelerek mazbatalarını aldı. CHP'nin ilk kez milletvekili seçilen üç üyesi Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca, İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş'tan mazbatalarını aldı. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, zor şartlar altında bir seçim dönemi geçirdiklerini belirtip, CHP'nin Denizli'de yaşanacak ilk yerel seçimde birinci parti olacağını, seçilen milletvekillerinin Denizli için çalışacağını söyledi.

Birinci sıradan milletvekili seçilen Melike Basmacı da, üç milletvekiliyle Denizli'de güzel işler başaracaklarını, yaşanacak bir Denizli ve Türkiye için el ele verdiklerini söyledi. İkinci sıradan milletvekili seçilen Kazım Arslan ise oy veren, vermeyen tüm Denizli halkına çok teşekkür ettiğini belirterek, "Denizli'de çok iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Üç arkadaşla Meclis'e gitmek güç kaynağı, onur kaynağı olmuştur. Denizli halkının tüm taleplerini karşılamaya ve Denizli'nin gerçek anlamda yaşanacak bir kent olması noktasında elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bir ayağımız her zaman Denizli'de olacak" dedi.

"TÜM DENİZLİ HALKININ VEKİLİ OLACAĞIZ"

Üçüncü sıradan milletvetkili seçilen Gülizar Biçer Karaca ise Denizli'nin iki kadın milletvekilinin CHP'li olduğunu belirterek, "Bizler sadece CHP seçmeninin değil tüm Denizli halkının vekili olarak Ankara'da olacağız. CHP'nin iki kadın milletvekili olarak Denizli'de öncelikle kadınlarımızın sorunlarının çözümü konusunda da belirleyici önder rolünü üstleneceğimize ben yürekten inanıyorum. Denizli mecliste de birçok ilki başaracak. Türkiye'ye örnek olacağız" diye konuştu.

İl Seçim Kurulu'ndan son olarak mazbatasını üçüncü kez seçilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan aldı. Milletvekilliğinin onurlu bir görev olduğunu söyleyen Ayhan, "Besmele çekip mazbatamızı aldık. Bu onurlu bir görev, hakkını da vermek lazım" dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri'nde Denizli'de 713 bin 270 seçmenden 641 bin 115'i sandığa giderken oyların yüzde 39.83'ini AK Parti, yüzde 34.98 CHP, yüzde 18.19'unü MHP aldı. Bu sonuçlara, AK Parti ve CHP 3'er MHP ise 1 milletvekili çıkardı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Vekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement