Depreme En Hazır İlçe Ümraniye - Son Dakika
Güncel

Depreme En Hazır İlçe Ümraniye

Bundan 16 yıl önce bugün, 17 Ağustos 1999'da Türkiye en karanlık günlerinden birini yaşadı.

18.08.2015 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saat 03:02'de gerçekleşen ve merkez üssü Gölcük olan deprem 45 saniye içerisinde binlerce can aldı. Ümraniye Belediyesi de, deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak bir dizi çalışma başlattı. Belediye 2012 yılı Ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi acı bilançosuyla belleklerde iz bıraktı. Başta Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul ile civar il ve ilçelerde büyük bir yıkıma sebep olan deprem, Ankara'dan İzmir'e kadar çok büyük bir alanda hissedildi ve binlerce cana mal oldu.

DEPREMİN HEMEN ARDINDAN İKİ BÜYÜK SORUN ORTAYA ÇIKTI: "İLETİŞİM VE ULAŞIM"

Deprem bölgesine akın eden insanların oluşturduğu yoğun araç trafiği nedeniyle TEM ve E5 kilitlendi. Trafik, yaralıların deprem bölgesinden hastanelere intikalini güçleştirirken, yardım araçlarının da deprem bölgesine ulaşımını geciktirdi. Bu durum bir kez daha, deprem öncesi ve sonrasında uygulanacak acil afet politikalarının hayati önemini gözler önüne serdi.

ÜMRANİYE'DE OLASI FELAKETLERE KARŞI TEDBİRLER ALINDI

Ümraniye Belediyesi, 17 Ağustos Depremi'nin 13. yıldönümünde "Afet Bilgi Sistemiyle" bir yeniliğe imza attı. Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu. Projenin hayata geçirilmesi ile olası bir afet durumunda, belediye ekipleri ve ilgili kurumların ekipleri için ABİS kapsamındaki tüm bilgiler mobil ortamda erişime hazır durumda olacak ve afet müdahalesi bu bilgiler kapsamında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Depreme En Hazır İlçe Ümraniye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement