Dereköy Sınır Kapısı'ndan Geçişler - Son Dakika
Yerel

Dereköy Sınır Kapısı'ndan Geçişler

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'ndan, yılın 8 ayında 292 bin 851 giriş, 294 bin 858 çıkış yapıldığını kaydetti.

30.09.2015 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'ndan, yılın 8 ayında 292 bin 851 giriş, 294 bin 858 çıkış yapıldığını kaydetti.

Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dereköy Sınır Kapısı'nı en fazla Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Ukrayna gibi ülkelerin tercih ettiğini söyledi.

Sınır kapısının restorasyonu halinde bu trafiğin çok daha artacağına inandığını ifade eden Asan, yerli ve yabancı turistlerin daha çok Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih ettiğini anlattı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Kırklareli'ne daha fazla turist ve ziyaretçi çekebilmek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Necmi Asan, Dereköy Sınır Kapısı'nın da daha aktif çalışması için gayret edeceklerini dile getirdi.

Kapıdan giriş yapan bir çok kişinin turist olarak İğneada ve Kıyıköy beldelerinde konaklayarak tatil yaptıklarını belirten Asan, şunları kaydetti:

"Kırklareli'nin doğal ve tarihi güzellikleri gerçekten görülmeye değer. Dereköy Sınır Kapısı yabancı turist açısından Kırklareli için gerçekten çok önemli. Kırklareli'nin tanıtımını güzel bir şekilde yaparak, hem yabancı ülkelerden turist çekeceğiz hem de sınır kapımızın daha etkin çalışmasına katkı sağlamış olacağız. Dereköy Sınır Kapısı'ndan yılın ilk 8 ayında 292 bin 851 kişi giriş yaparken, 294 bin 858 kişi çıkış yaptı. Giriş yapanların büyük bir bölümü Kırklareli'nde tatillerini yaptı."

Kırklareli Ticaret Borsası da Dereköy Sınır Kapısı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca restore ettirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dereköy Sınır Kapısı'ndan Geçişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement