Dernek Başkanı Durmuş'tan Vali Öz'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Dernek Başkanı Durmuş'tan Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Valisi Öz, Maçka Boğaçhan Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş ve derneğin yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

13.04.2014 11:46

Maçka Boğaçhan Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Durmuş ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Vali Öz, Durmuş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde yaptığı konuşmada, Boğaçhanlılar'ın taşıdığı kültürün, Dede Korkut hikayelerinde de yer alan Anadolu'nun Osmanlı ve bu bölgedeki Rum medeniyeti öncesi tarihine de ışık tutan bir medeniyet olduğunu söyledi.

Boğaçhanlılar'ın Bayburt ile Trabzon coğrafyasının geçmişteki durumunu anlatan tarihi birikime sahip olduğunu belirten Öz, "Bu birikimin yansımasını Maçka ilçemizin Boğaçhan yeni adıyla Üçgedik köyü ve bölgesinde soyut ve somut bazı kalıntıları ile görüyoruz. Bunları yaşatmak için hem derneğimizin hem ilgili kurumlarımızın bugüne kadar var olan çalışmalarını önümüzdeki süreçte de birlikte yaşatıp gelecek nesillere aktarma düşüncesindeyiz" dedi.

Öz, bölgedeki yaylaları ve eski yerleşim yerlerini de araştırıp geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Durmuş ise derneğin çalışmaları hakkında Vali Öz'e bilgilendirmede bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dernek Başkanı Durmuş'tan Vali Öz'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement