Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- ŞEHİTLER TEPESİNE ZİYARETÇİ AKINIHaber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHADolmabahçe'de yaşanan terör saldırısının dördüncü gününde olay yerine gelenler karanfil bırakmaya ve dua etmeyen gelenler devam ediyor.

14.12.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ŞEHİTLER TEPESİNE ZİYARETÇİ AKINI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Dolmabahçe'de yaşanan terör saldırısının dördüncü gününde olay yerine gelenler karanfil bırakmaya ve dua etmeyen gelenler devam ediyor.

ZABITA BOKSÖR KEMERİNİ GETİRDİ

Zabıta boksör Durmuş Karakuş kazandığı Ağır Siklet Boks Altın Kemer unvanını, Beşiktaş'taki terör saldırısı şehit ve gazilerine armağan etti. Pendik Belediyesi'nde 11 yıldır zabıta olarak görev yapan 30 yıllık boksör Durmuş Karakuş(44), dün İngiltere'de gerçekleştirilen özel bir organizasyonda İngiliz boksör Tony Louis ile yaptığı unvan maçından Altın Kemer kazandı. Karakuş kazandığı kemeri bugün patlamanın olduğu Şehitler Tepesi'ne gelerek sembolik olarak buraya bıraktı. Dua eden Kararkuş göz yaşları içinde kısa bir açıklama da yaparak, "Keşke olmasaydı. Biz de buraya daha iyi bir şeyle gelmiş olsaydık. Burada yatanlar da bizim sevincimiz için uğraşıyorlardı.Allah onların mekanını cennet eylesin, kalanlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

DOLMUŞ HASILATLARI ŞEHİT AİLELERİNE

Taksim-Beşiktaş dolmuşcuları ise hasılatlarını saldırıda şehit olanların ailelerine bağışlama kararı aldı. Dolmuşçular adına açıklama yapan Akgün Candan, "Mevcut hasılatımızı en iyi şekilde polis aileleri ve şehit yakınlarına armağan ediyoruz. Bir nebze de olsa yaraya ilaç olabiliyorsak destek çıkabiliyorsak bizden mutlusu yoktur. Bugünkü hasılatımız netleşti. Katılıma göre 2 ve 3 güne de çıkabiliriz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Şahitler tepesine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve lise öğrencileri de gelerek karanfil bırakarak dua etti.

Öğrenciler bir süre Türk Bayrağı açarak slogan attı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Esnafların görüntüsü

Öğrencilerin görüntüsü

Öğrencilerin slogan atması

Zabıta boksörün görüntüsü

Boksörün açıklamaları

Dolmuşçunun açıklamaları

Detaylar

14.12.2016 - 12.44 Haber Kodu : 161214094_

================================

2- STK'LAR VE MESLEK ÖRGÜTLERİ ŞEHİTLER TEPESİNE KARANFİL BIRAKTI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek örgütleri temsilcileri Şehitler Tepesi'ne gelerek karanfil bıraktı.

Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, TEMAD, TESK, TİSK, TOBB, Türk-İş, Türkiye Barolar Birliği, Türk Kamusen, Türkonfed, Türmob, TÜSİAD ve TZOB temsilcileri, Beşiktaş'ta Şehitler Tepesi'ne gelerek karanfil bıraktı. Aralarında MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçivan, HAK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcileri daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan HAK-İŞ Başkanı Ergün Atalay şunları kaydetti:

"Terör saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Bunu bu dünyadaki, terör örgütlerine destek veren ülkelere buradan sesleniyoruz; bu oyundan bir an evvel vazgeçin. Bu saldırı, Türk halkına, Türkiye'de yaşayanlara yapılmıştır. Bu terör her türlü manevi insani değerin düşmanı. Biz heyet olarak bunu kınıyoruz. Zor günler geçirdiğimizin farkındayız. Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynanmak isteniyor. Bu terör örgütlerinin tamamı aynı fırından ekmek yiyor, aynı yerden besleniyor, aynı eli öpmeye devam ediyor"

Açıklamanın ardından grup buradan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Olay yerine karanfil bırakılması

Atalay'ın açıklamaları

Detaylar

==========================

(GENİŞ HABER)

3- ODA TV DAVASINDA SAVCI, TÜM SANIKLARIN BERAATİNİ TALEP ETTİ

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası'nda savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, tüm sanıkları somut ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatini talep etti. Ancak sanıklardan Ahmet Şık ve Yalçın Küçük, savunma hazırlamak için süre talebinde bulununca duruşma ertelendi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8. celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Hanefi Avcı, Ahmet Şık, Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener, Muhammet Sait Çakır, Şükrü Doğan Yurdakul ve Coşkun Musluk katıldı. Diğer sanıklar Soner Yalçın, İklim Kaleli, Mümtaz İdil ve Müesser Yıldız Uğur ise duruşmaya katılmadı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Mütalaasını açıklayan savcı Ali Kaya, sanık Soner Yalçın'ın yöneticiliğini yaptığı Oda TV internet sitesi hakkında yapılan ihbar ve duyumlar değerlendirilerek yürütülen soruşturmada 14 Şubat 2011'de gözaltı ve arama işlemi yapıldığı hatırlatıldı. Aramada Ulusal Medya 2010 isimli dokümanın ele geçirildiği, bu dokümanın Ergenekon dosyasındaki Ulusal Medya 2001 adı verilen dokümana benzer olduğu, sanıkların Ergenekon davası aleyhine yayın yapma suçunu işlediklerinin iddia olunduğu anlatıldı. Mütalaada, sanıklardan Yalçın Küçük'ün örgüt lideri olarak tanımlandığı, Soner Yalçın'ın Küçük'ten aldığı talimatlarla diğer sanıkları örgütlediğinin iddia edildiği, sanıkların Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmak, kaos ortamı oluşturmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, gizli bilgileri temin ve yayınlama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, özel hayatın gizliliği yönünden ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme sularından cezalandırılmalarının talep edildiği kaydedildi.

"SOMUT DELİLLER ORTAYA KONULAMADI"

Mütalaada suçlama konusu yapılan yazı ve yorumların gazetecilik faaliyeti sınırını aşıp suç örgütü faaliyetine ulaştığına dair somut deliller ortaya konulamadığı vurgulandı. Savcı şu gerekçelerle sanıkların beraatini talep etti: "Suçlamaya dayanak gösterilen dokümanların bir kısmının virüs yoluyla Oda TV bilgisayarının göndermiş olabileceğine ilişkin bilirkişi raporu bulunması, dokümanların sanıklar tarafından yazıldığı ya da Oda TV bilgisayarında açılıp okunduğuna dair somut bir kanıt bulunmadığının belirtilmesi, yazı ve yorumların ise mesleki açıdan siyasi duruşa göre eleştiri ve övgü konusu olabileceği ancak somut suç olgusunun tespit edilemediği, sanıkların üyesi oldukları iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü'nün varlığı konusunda somut bir tespit yapılamadığı ve Ergenekon davasının Yargıtay'da bozulduğu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararında Ergenekon isimli terör örgütünün varlığına ilişkin somut ve yeterli deliller bulunamadığının anlaşıldığı"

"BASİT BİR HÜKÜMLE BU İŞİN KAPATILMASINI İSTEMİYORUM"

Mütalaaya karşı söz alan sanık Ahmet Şık, "Bu davayla ilgili olarak yaşadığımız olaylar ve yargılama süreciyle ilgili olarak basit bir hükümle bu işin kapatılmasını istemiyorum. Benim savunmamı üstlenen iki avukatım başka bir suçlama ve komplodan dolayı diğer sekiz gazeteci (Cumhuriyet soruşturması kapsamında) arkadaşımızla birlikte cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Ben tüm bu hususların açık bir şekilde ortaya konulması için süre istiyorum" dedi.

"HAKSIZLIKLARIN TESPİT EDİLMESİ İÇİN UZUN SÜRE TALEP EDİYORUM"

Sanık Yalçın Küçük de "Hakkımızdaki iddianameyi polis çırakları hazırlamıştır. Bu çıraklar şu anda cezaevindedir. İlk yargılamaları yapan hakim ve savcılardan kimisi kaçak, kimisi cezaevindedir. Bu suçlamalarda benim ismim geçmektedir. Oda TV'nin sahibi ben değilim. Sahibi Soner Yalçın benden önce tahliye edilmiştir. Tazminat davası açacağım. Tüm bu süreçler boyunca yapılan haksızlıklar, hukuka aykırılıkların tespit edilmesi için uzun süre talep ediyorum" diye konuştu.

SON SAVUNMALAR İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların savunma haklarının kısıtlanmaması bakımından son savunmalarını yapmaları için süre verilmesine karar verdi. Duruşma 15 Şubat'a ertelendi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Davayla ilgili arşiv görüntüler

14.12.2016 - 12.46 Haber Kodu : 161214096

===============================

(ÖZEL)

4- AVUKATTAN ADLİYEDE DARP İDDİASI

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik ve polisler tarafından darp edildiğini öne sürülen avukat suç duyurusunda bulundu. Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Adliyede yaşanan olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik ve polis memurlarınca darp edildiğini belirten avukat suç duyurusunda bulundu. Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlatırken yaşanan o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

TEKME VE YUMRUKLA DARP İDDİASI

Adliyede meydana gelen olay avukat Süleyman Gökten'in savcılığa verdiği ifadesine göre şu şekilde gelişti; Avukat Gökten geçtiğimiz Çarşamba günü duruşmaya girmek için Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye C Blok girişinden avukat kimliğini okutarak X-Ray noktasından geçen Gökten'i danışmaya geldiği esnada güvenlik personeli ile güvenlik amiri durdurarak ismini sordu. Kimlik kartıyla geçtiğini ismini söylemeyeceğini belirten Gökten'e güvenlik personeli hakaret etti. Bunun üzerine avukat, özel güvenliği şikayet etmek için sicil numarasını öğrenmek istedi. X-ray cihazının olduğu yere giden avukat Süleyman Gökten'in yanına karakol amiri olduğunu söyleyen sivil giyimli bir polis geldi ve orada duramayacağını söyleyerek avukata doğru uzandı. Dengesini kaybeden polis yere düştü ve daha sonra polis ve özel güvenlikten oluşan bir grup tekme ve yumruklarla avukatı darp etti.

AVUKAT ŞİKAYETÇİ OLDU

Savcılık ifadesinde burnunun kanadığını, yüzünde ve dudağında kesikler oluştuğunu söyleyen avukat Gökten darp edilerek polis merkezine götürüldüğünü iddia etti. Avukat Süleyman Gökten, güvenlik ve polisten şikayetçi olduğunu belirtti.

YAŞANAN ARBEDE KAMERADA

Savcılık olaya ilişkin soruşturma başlatırken güvenlik kameralarında ise ilk olarak avukatın X-Ray cihazına çantasını bırakmadan kimliğini okutarak geçtiği görülüyor. Bunun üzerine görüntüde, kadın güvenlik görevlisinin avukatın peşinden gittiği görülüyor. Görüntünün ilerleyen saniyelerinde önce kadın güvenliğin X-ray noktasına, ardından da avukat ve birçok özel güvenliğin geldiği, daha sonra gelen sivil giyimli polis memurunun avukatı tutmak isterken yere düştüğü görülüyor. Polisin yere düşmesinin ardından özel güvenliklerin yaka paça avukatı adliyedeki polis noktasına doğuru götürdüğü görülüyor.

Görüntü Dökümü:

----------

GÜVENLİK KAMERASI

-Avukatın adliyeye girişi

-Sivil polisin yere düşmesi

-Yaşanan arbede

-Avukatın fotoğrafları

14.12.2016 - 12.34 Haber Kodu : 161214085

======================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

5-VALİDEBAĞ KORUSU'NDA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

Haber: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL

Üsküdar'daki Validebağ Korusunda bulunan tarihi binaların planlara işlenmesi ve korudaki 100 metrekarelik alanın ise imara açılmasına ilişkin plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

TESCİLLİ BİNALAR PLANLARA İŞLENECEK

Koruma altında bulunan 354 dönümlük 1. derece doğal SİT alanı olan koruda, 1. derece tescilli olan ve Öğretmen Evi olarak kullanılan Adile Sultan Kasrı, Abdülaziz Av Köşkü, 2. derece olarak tescilli eski ahır binaları ve atölye binaları bulunuyor. Bu binaların planlara işlenerek korunması amaçlanıyor.

VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİ KORUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAKTI...

Validebağ Korusu ile ilgili geçtiğimiz Pazar açıklama yapacağını duyuran Validebağ Gönüllüleri Derneği, Cumartesi akşamı Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle basın açıklamasını iptal ettiklerini duyurmuştu. Onun yerine yazılı açıklama yapan grup, 'Validebağ'da kafeye restorana değil sanata ve kültürel aktivitelere ihtiyaç var' diyerek "Yöredeki mahalle sakinleri olarak, Koru'muzun geçmişine ve kültürüne sahip çıkmak amacıyla, restore edilecek atölye binalarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla, gerek öğrencilerin gerekse mahallelinin yararlanabileceği bir işlev verilmesini beklemekteyiz. Örneğin sanat-el becerileri atölyeleri, kütüphane, müze ve sergi mekanları gibi eğitim, sanat ve kültürel faaliyetlerin yürütüleceği alanlar yaratılabileceği kanısındayız" ifadelerini kullandı. Bu amaçla change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

"ATÖLYE BİNALARI KAFE-RESTORAN OLACAK"

Eski yıllarda çeşitli bakım onarım çalışmaları amaçlarıyla kullanılan ancak son yıllarda metruk ve bakımsız durumda olan atölye binaları geçtiğimiz ay yıkılmıştı. Validebağ Gönüllüleri'nin edindiği bilgiye göre, bu alan 6 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje gereği 'kafe-restoran' olarak kullanılacak.

"KORUNUN TAMAMININ KORUNMASI LAZIM"

İBB Meclisi CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, yapılan plan değişikliği ile korunun imara açık hale geleceğini savundu. Validebağ Korusu'nun korunması gerektiğini vurgulayan Hacıalioğlu, "Tarihi yapılar korunsun ama neden ilave alanlar getiriliyor. Bu doğal alan 354 dönüm. Bu alanın tamamen korunması lazım" dedi. CHP'li üyelerin itirazları ile 1/5bin ölçekli Validebağ Korusu Koruma İmar Planında yer alan "planlama alanı tamamında 100 metrekareyi geçmeyen takılabilir/sökülebilir müştemilat türü 1 katlı yapılar yapılabilir" ibaresi yerine, "toplamı 100 metrekareyi geçmeyecek yapılar" şeklinde değiştirildi. CHP oylamada red oyu kullandı. Ak Parti Meclis Üyesi Hadi Diler ise ilave binaların yapılmayacağını, mevcut tescilli eski eserlerin korunacağını söyledi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Havadan görüntülerle Validebağ korusu (ARŞİV)

14.12.2016 - 13.19 Haber Kodu : 161214102

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement