Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

1)SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI 1 ASKER ŞEHİT(EK GÖRÜNTÜ )Görüntü Dökümü--------------Cenaze aracının görüntüsüGörevli askerlerin örüntüsüAdli Tıp Kurumu tabelasıHaber-Kamera: ADANA,==================================================2)DİYARBAKIR'DA NEVRUZDA VURULAN ÜNİVERSİTELİ, MALATYA'DA...

22.03.2017 16:24

1)SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI 1 ASKER ŞEHİT(EK GÖRÜNTÜ )

Görüntü Dökümü

--------------

Cenaze aracının görüntüsü

Görevli askerlerin örüntüsü

Adli Tıp Kurumu tabelası

Haber-Kamera: ADANA,

==================================================

2)DİYARBAKIR'DA NEVRUZDA VURULAN ÜNİVERSİTELİ, MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

VURULMA ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

DİYARBAKIR'da dün sabah Nevruz alanı girişinde elinde bıçak olan ve valilik açıklamasına göre,sırt çantasında bomba olduğunu söyleyen ve kaçarken polis tarafından vurularak öldürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un cenazesi, bugün Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde toprağa verildi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruşturuluyor" dedi.

Merkez Bağlar İlçesinde dün nevruz kutlamaları sırasında sabah saatlerinde Evrim Alataş Caddesi'ndeki polis kontrol noktasında elinde bıçak olan ve Valilik açıklamasına göre, sırtındaki çantada bomba olduğunu söyleyip polisten kaçarken vurularak öldürülen Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut'un vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde Malatya'dan Diyarbakır'a nevruz kutlaması için giden, olay aında üstü çıplak olan elinde bıçak bulunan Kurkut'un kaçtığı ve polisin arkasından bir kaç el ateş ettiği ve Kurkut'un TOMA aracının bulunduğu yol kenarına düştüğü görülüyor.

VALİ: HER BOYUTUYLA SORUŞTURULUYOR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bugün katıldığı bir program sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine, dün meydana gelen olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Vali Aksoy, "Dünkü açıklamada da belirttiğimiz gibi şahıs elinde bıçak ve çantasında bomba olduğunu söylemiş. Güvenlik güçleri de nevruz kutlamasına katılan vatandaşların güvenliğini düşünerek böyle bir müdahalede bulunmuş. Böyle sonuçlanmasını istemezdik. Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruşturuluyor" dedi.

VALİLİĞİN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Diyarbakır'da bir kişinin öldüğü olayla ilgili valilik dün yaptığı açıklamada, nevruz kutlama alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir kişinin, kendisini aramak isteyen güvenlik güçlerine "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim" diyerek bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Açıklamada, "Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır" denilmişti.

MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Kemal Korkut'un cenazesi bugün Malatya'ya getirilerek Battalgazi ilçesinde toprağa verildi. Öldürülen gencin cenazesi önce Battalgazi İlçesindeki Alibaba mezarlığı gasilhanesine getirildi. Bu sırada mezarlık görevlileri Alibaba mezarlığının SİT alanı olduğunu o nedenle defin yapılamayacağını söylemeleri üzerine bir gerginlik yaşandı. Gasilhanede suların da kesildiğini iddia eden öldürülen gencin yakınları, mezarlık görevlileri ile tartıştılar. Bu sırada gasilhanenin suyu açılarak cenaze yıkandı. Öldürülen Korkut'un yakınları Alibaba mezarlığında defin yaptırmayan görevlilerin cenaze aracı da vermediğini söyledi. Bunun üzerine cenaze daha sonra morg önünde bulunan bir yakınlarının minibüsüne konularak Topbaş Mezarlığı'na getirildi. Cenaze burada aile yakınlarının ağıt ve gözyaşları arasında, Alevi dedesinin dualarının ardından törenle toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Gencin vurulma anı görüntüleri

-Cenaze töreninden görüntü

Ahmet ÜN- Mikail PELİT/DİYARBAKIR, MALATYA, -

====================================================

3)GDO'LU EKMEK ANALİZİNDE SON GÜNE GİRİLDİ

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkması nedeniyle piyasadan alınan numune sonuçlarının yarın çıkacağını belirterek, ayrıntılı açıklama yapılacağını söyledi.

Adana'da üretilen ve fırınlara satılan ekmek katmı maddesinde GDO'lu soya çıkması Türkiye'de büyük yangı uyandırırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katkı maddeleri ve fırınlardaki ürünlerden aldığı numene sonuçları bekleniyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün bir etkinliğine katılan Vali Mahmut Demirtaş, numune sonuçların en geç yarın çıkmasının beklendiğini açıklarken, "İnşallah belki bugün akşama doğru veya en geç yarın numune sonuçları açıklanacak. Sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Numune sonuçları belli olmadığı müddetçe önceden bir değerlendirme yapma imkanımız yok. Onun için önce numune sonuçlarını bir alalım, inşallah hep beraber değerlendireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmada sürerken, bu konuda deliller toplanmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

--------------

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın açıklaması

Ekmek ve unlu mamüllerin görüntüsü

Fırında ekmek yapılması

SÜRE: 01'57" BOYUT: 218 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==================================================

4)CHP'DEN DENİZLİ VALİSİ'NE: KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINI BASKIYLA MİTİNGE ÇAĞIRMAK HUKUKSUZDUR

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mart cuma günü Denizli'de katılacağı toplu açılış törenine kamu ve özel kuruluşların çalışanlarının ısrarla ve baskıyla çağırıldığını söyledi. Sancar, "Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Israr ve baskıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının meydana taşınma çabaları yersiz, gereksiz ve hukuksuzdur" dedi.

Teoman Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılış töreni adı altında cuma günü Delikliçınar Meydanı'nda referandum mitingi yapacağını, tüm kamu ve özel kuruluşların ısrarla ve baskıyla alana çağrıldığını söyledi. Bunun devlet anlayış ve geleneğine uygun olmadığını, aldıkları yüzlerce telefon, mesaj ve şikayet sonucu Vali Ahmet Altıparmak'ı uyarmalarının kamu görevi olduğunu belirten Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Okul idarecilerinin, üniversite çalışanlarının, taşeron işçilerimizin ve fabrika emekçilerinin idare amirleri ve daire müdürleri tarafından ısrarla ve baskıyla Çınar Meydanı'na zorla çağırıldığı ve gelmeyenler hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmektedir. Üretime bu kadar ihtiyaç duyduğumuz günlerde sanayinin çarklarını durdurup, fabrikayı tatil edip Çınar Meydanı'na çağırmak nasıl bir anlayıştır, çözebilmemiz mümkün değil. Yine sağlık çalışanlarına katılmaları için mesajla baskı kurarak izinli sayılacaklarını dile getiren anlayış, acaba bir hizmet aksamasına sebebiyet vereceklerinin farkında mıdırlar?"

Toplantıya katılma zorunluluğunun devlet etiğine ve teamüllere uymadığını söyleyen Sancar, "Bu toplantıya arzu eden herkesin katılmak gibi bir özgürlüğü ve hakkı var. Katılmak istemeyenlerin ise baskı ve ısrarla Çınar Meydanı'na getirilmelerini devlet etiğine ve teamüllerine kesinlikle aykırı buluyoruz. Bunun yanında kapılara bırakılan yüzlerce miting broşürü, televizyonlarda günlerdir yapılan yayınlar ve duyurular tüm billboardlara asılan yüzlerce ilan acaba meydanı dolduramama telaşı ve korkusu mudur?" dedi.

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement