Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Ak Partililer Dolarlarını BozdurduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine harekete geçen Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatı ve partililer döviz bürosuna giderek ellerindeki Dolar ve Euro'ları Türk Lirasına çevirdi.

05.12.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Partililer Dolarlarını Bozdurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine harekete geçen Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatı ve partililer döviz bürosuna giderek ellerindeki Dolar ve Euro'ları Türk Lirasına çevirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kadın Kolları Yönetimi ve Belediye Meclisinin bazı üyeleriyle birlikte Döviz bürosuna gelerek ceplerindeki dolarları ve EURO'ları bozdurdular.

Döviz Bürosunda vatandaşlar kendi birikimi dolarları Türk lirasına çevirme işlemleri sırasında açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Cumhurbaşkanlarının çağrısına uyarak dolar birikimlerini Türk lirasına çevirdiklerini belirterek "Ülkemizde, kökü dışarıda, dalı budağı ülkemizde olan sıkıntılara son vermek için, devletimizin yanında olarak Türk Liramıza sahip çıkıyoruz. Paramızda da millileşiyoruz. Artık dövizi hiçbir yerde, platformda konuşmayacağız. On, yirmi, yüz dolar hiç önemli değil yolumuzu safımızı belli etmek, ülkemize milletimize sahip çıkmak. 15 Temmuz'da bir canıyla tankı durduran vatandaşımız, bugün beş –on dolarla ekonomisine sahip çıkmaktadır. Az önce aldığımız bilgiye göre doların yönü aşağıya inmiş, ben arzu edilen yere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Döviz Bürosu işletimcisi Ali Ahraz ise, "Ülkemizin ekonomisini bozmak için çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır. Bugün vatandaş 300 Bin Dolar para getirdi ve bozdurdu. Şu anda AK Parti teşkilatından vatandaşlar da getirdi" dedi.

Diğer Döviz İşletmecisi Nurettin Ahraz ise Doların yükselmesi Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili bir durum olmadığını vurgulayarak Amerika'nın ciddi bir oyunu olarak nitelendirirken, bu konuda ülke ekonomisinin çok şükür iyi ve vatandaşların da ciddi bir desteği olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Partililerin toplanmasI

Döviz bürosuna gitmeleri

Ak Parti İlçe Başkanı AyhaN Bodur'un konuşması

Dolarların bozdurulması

Dövizcinin konuşması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(HATAY),

=================================

Osmangazi Köprüsü'nden 10 katı cezalı geçti

KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nden Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak Yalova'nın Altınova İlçesi'ne geçiş yapan Arda Bozbağ'a geçiş ücretinin 10 katı ceza kesildi. Arda Bozbağ "HGS'ye yeteri oranda yükleme yaptım. Fakat geçiş yaptığım sırada HGS cihazı okumadı. Daha sonra da geçiş ücretinin 10 katı ceza geldi. Kocaeli Adliyesi'ne giderek cezaya itiraz ettim." dedi.

Dilovası İlçesi'nden 22 Ekim günü Osman Gazi Köprüsü'nü kullanarak Altınova İlçesi'ne kendisine ait 20 BFY 65 plakalı otomobiliyle geçiş yapan Arda Bozbağ HGS şoku yaşadı. Köprüyü kullanmadan bir gün önce HGS'ye 150 lira yükleyen Arda Bozbağ'ın geçişi sırasında HGS cihazı "Yeterli bakiyeniz bulunmamaktadır" yazılı uyarı verdi. Ardından Bozbağ'a geçiş ücretinin 10 katı ceza geldi.

HGS'de yeterli oranda yükleme yapmasına rağmen geçiş ücretinin 10 katı ceza yediğini söyleyen Arda Bozbağ, "Ben asgari ücretle bir firmada çalışan biriyim. Köprüyü kullanacağım için birgün önceden HGS'ye 150 lira yükleme yaptım. Körfez Köprüsü'nden geçiş yaptığım sırada HGS bakiyemin yetersiz olduğu şeklinde uyarı verdi. HGS köprü geçiş ücreti ve cezası 976 lira 25 kuruş, bağlantı yolu geçiş ücreti ve cezası 24 lira 75 kuruş ceza geldi. Geçiş ücretlerinin 10 katı para cezasını ben nasıl ödeyeceğim." dedi.

Kocaeli Adliyesi'ne itiraz dilekçesi verdiğini söyleyen Bozbağ, "Bugün elime gelen bu ihbarnameye karşılık Kocaeli Adliyesi'nden itirazını yaptım. Burada haksız bir kazanç var. Asgari ücretle çalışan bir insanın bin lira gelen cezayı ödeme gibi bir şansı yok. Benim HGS'de para vardı. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Yıllardır İstanbul'da veya diğer yerlerde gişelerde aynı HGS'den geçiyorum. Hiçbir problem veya sıkıntı yaşamadım. Madem köprü geçiş ücreti çekilemedi peki bağlantı yolunda ki geçiş ücretini de niye çekemedi cihaz. Cezalarıyla bana göndermişler. Ben gerekli itirazları yaptım. Bu ülkede 1 koyup 10 alan hiç kimseyi görmedim. Böyle bir kazanç kapısı varsa da bize de bunu söylesinler. Biz de o zaman alacaklarımıza karşılık zamanında alamayınca 10 katı faturalandıralım. Ben bunlara gerekli itirazları yaptım. Düzeltileceğini umuyorum, İnşallah düzeltirler." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Arda Bozbağ ile rop

-Ceza evrakları

-İtiraz dilekçesi

Haber: Faruk KIYAK-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli)-

======================================

Kazada yaralandı, ambulans beklerken otomobil çarpıp öldü (2)

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde, yönetimindeki araçla tarlaya savrulan ve 112'yi arayıp yardım istedikten sonra yola çıkan Ersin Gürtunca'ya otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan polis memuru Emre S., jandarmadaki ifadesinin ardından Uzunköprü Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Emre S., adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Haber: Edirne,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement