Dha Yurt: Siirt'te Kar Yağışına Bağlı 40 Kaza, Karlıova'da İse Eksi 30 Derecede Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: Siirt'te Kar Yağışına Bağlı 40 Kaza, Karlıova'da İse Eksi 30 Derecede Yaşam Mücadelesi

SİİRT merkez ve Bingöl'ün Karlıova İlçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti.

19.12.2016 11:37

SİİRT merkez ve Bingöl'ün Karlıova İlçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti. Siirt'te sabaha doğru başlayan kar yağışı okula giden öğrencileri ve araçlarıyla şe giden vatandaşları olumsuz etiklerken, 40'a yakın maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karlıova İlçesi'nde ise, gece hava sıcaklığı eksi 30'a düşerken, motorları donan araçlar ise sabah çalışmadı. Bölgede etkili olan kar ve soğuk hava bazı kentlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Siirt'te etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler ile araçlarıyla işe giden vatandaşlara büyük sıkıntı yaşattı. Bir çok öğrenci kayarak yere düşürken, onlarca araç da buzlanma nedeniyle hareket edemez hale geldi. Kent merkezinde buzlanma nedeniyle yaklaşık 40 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Şimdiye kadar meydana gelen kazalarda, 16 kişi ambulansla Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kalıdırılırken, bunlardan 6'sının yatarak tedavi gördüğü, 3 kişinin ise kol veya bacaklarında kırık olduğu belirtildi. Okula giden öğrenciler de aşırı buzlanma nedeniyle zaman zaman büyük tehlike atlattığı görüldü. Sabah erken saatlerde çocuklarını okula götürürken büyük zorluklar çektiklerini belirten veliler, meydana gelen buzlanma karşısında belediye ekiplerinin yeterli çalışma yapmamasından yakındı. Kooperatif Mahallesi'nde zincirleme trafik kazası meydana gelirken, sürücüler yolların geceden tuzlanmamasına tepki gösterdi.

KARLIOVA' DA EKSİ 30 DEDRECEDE YAŞAM MÜCADELESİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise kar kalınlığının 2 metreye çıkarken, hava sıcaklığı gece eksi 30'a kadar düştü. Evleri kara gömülen vatandaşlar, pencere ve kapılarının önüne küreklerle uzun süren çalışmalarla ancak açabildi. Dondurucu soğuklar nedeniyle ilçe merkezindeki onlarca araç, otomatik sistemleri ve motorları donduğu için marş basmadı. Aracı çalışan vatandaşlar ise buzlanma nedeniyle yolda araç kullanmakta oldukça zorlandıkları görüldü. Soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Karlıova- Erzurum ve Karlıova Bingöl karayolunda aşırı buzlanma nedeniyle araçların zincirli geçişine izin verilirken, kontrollü seyreden araçların kayma riskine karşı çok yavaş ilerlediği görüldü. İlçe merkezinde aşırı soğuk ve don olayı nedeniyle bir çok evde içme suyu şebekesi dondu. Daha önce yaşanan fırtına ve tipi nedeniyle ilçe merkezinde mahsur kalan araç sürücüleri de karayollarının yeterli çalışmadığından yakındı.

Görüntü Dökümü

------------------

SİİRT

- Yağan Kardan sonra oluşan buzlanmada mahsur kalan araçlar,

-Araçların çıkmaya çalışır iken görüntüsü,

-Vatandaşların buzlu kaldırımlarda yürümesi,

-Araçlarına zincir takan sürücüler

-Meydana gelen trafik kazası ve çekiler tarafından kaldırılması

-Öğrenci velilerinin okul önde buzlanma tepki göstermesi

-İlköğretim okulunun okula gider iken kayma tehlikesi geçirmesi

KARLIOVA

-Don tutan araçları çalıştırmaya çalışan vatandaşlar

-Yolda mahsur kalan araç içindeki vatandaşların konuşması

-Don tutan yollar

-Kar yığınlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK-Serkan BİNGÖL/-SİİRT-BİNGÖL), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: Siirt'te Kar Yağışına Bağlı 40 Kaza, Karlıova'da İse Eksi 30 Derecede Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement