Dikili AK Parti İlçe Başkanı: 22 Oy Tatlı Bir Anı Olacak - Son Dakika
Güncel

Dikili AK Parti İlçe Başkanı: 22 Oy Tatlı Bir Anı Olacak

Dikili AK Parti İlçe Başkanı: 22 Oy Tatlı Bir Anı Olacak

İzmir'de AK Parti Dikili İlçe Başkanlığı koltuğuna 400 delegeden 22'sinin oyunu alarak oturan Zafer Afyon, "Bir bardak suda fırtına koparıyorlar.

26.11.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de AK Parti Dikili İlçe Başkanlığı koltuğuna 400 delegeden 22'sinin oyunu alarak oturan Zafer Afyon, "Bir bardak suda fırtına koparıyorlar. Bu oy sonucu bende tatlı bir anı olarak kalacak, teşkilatı toparlayacağım, üzerindeki ölü toprağını kaldıracağım" dedi.

İzmir'de ilçe kongrelerini, Genel Merkez'in belirlediği tek adaylarla yapan AK Parti'de, Dikili İlçe Başkanı Zafer Afyon, geçen pazar günü, 400 delegenin 22'sinin oyunu alarak koltuğa oturdu. 134 delege hazirun listesine imza atarken sadece 22 delege oly kullanıp, Afyon'a oy verdi. Bu sonuç, "Yönetimi bile oy vermedi" eleştirilerine neden oldu. 2009 yerel seçimlerinde Dikili Belediye Başkanlığı'na MHP'den talip olan Afyon'un o dönem, AK Parti'ye çözüm süreci politikası nedeniyle sert eleştirilerde bulunmasının sonuçta etkili olduğu öne sürüldü.

Bu iddiaları ve 22 oyu DHA'ya değerlendiren Afyon, şöyle konuştu:

"20 asil, 20 yedek 40 kişilik yönetimim var ama ben bile delege değilim. Bir bardak suda fırtına koparıyorlar. Bu oy sonucu bende tatlı bir anı olarak kalacak. Teşkilatı toparlayacağım, üzerindeki ölü toprağını kaldıracağım. Ben hayatım boyunca çok büyük zorlukların altından kalktım. 2009 yılında AK Parti'ye üye değildim. Yarışa MHP'den girdim. Seçim heyecanı ile bazı şeyleri abartmış olabilirim. Ancak Türkiye'de 10 milyon Kürdü kimse görmezden gelemez. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Avrupa karşısındaki dik duruşundan keyif aldım. Eski Osmanlı'nın Avrupa'yı fethettiği dönemdeki gibi dik duruşu beni etkiledi. İstikrarın sürmesi önemli bir konu. Çözüm süreci Türkiye için son derece gerekli." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dikili AK Parti İlçe Başkanı: 22 Oy Tatlı Bir Anı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement