Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya\'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ASEAN Dönem Başkanı Malezya'nın özel davetlisi olarak Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliğinin (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Malezya'da bulunuyor.

04.08.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ASEAN Dönem Başkanı Malezya'nın özel davetlisi olarak Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliğinin (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Malezya'da bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, temasları kapsamında önce Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragorn ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Tayland'daki Uygurların durumu, ikili siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesi, başta ASEAN olmak üzere uluslararası kuruluşlarda iki ülkenin işbirliği yapması, Karma Ekonomik Komisyon toplantılarına ivme kazandırılması ve Türkiye'nin ASEAN'a diyalog partneri olması hususları gündeme geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu daha sonra Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman ile biraraya geldi. Dönem Başkanı Malezya'nın ASEAN'a önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ASEAN ile ilişkilerini daha da geliştirmek istediğini vurguladı. Görüşmede ayrıca IŞİD terör örgütü ile mücadele, Suriye'deki son gelişmeler, ikili ekonomik ilişkiler ve Malezya'nın Türkiye'deki yatırımlarındaki artış hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'nın Arakan Müslümanlarına verdiği destekten dolayı mevkidaşına teşekkür etti.

Çavuşoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Sertaj Aziz ile de görüştü. Çavuşoğlu'nun THY'nin Pakistan'a yönelik uçuş seferlerinin artırmış olmasının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere olumlu etkileyeceğini vurguladı. - Lumpur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement