Dışişleri Bakanı Davutoğlu - - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu -

Dışişleri Bakanı Davutoğlu -

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Verebileceğiniz en güzel hediye 30 Mart günü vicdan ve şefkat siyasetini bütün dünyaya haykırmaktır" dedi.

16.03.2014 17:18

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Verebileceğiniz en güzel hediye 30 Mart günü vicdan ve şefkat siyasetini bütün dünyaya haykırmaktır" dedi.

Davutoğlu, Eyyubiye ilçesinde partisince düzenlenen mitingde, kentte karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ettiğini belirterek, kendi imkanlarıyla kentte kalan Suriyelilerin Şanlıurfalılarla kardeş olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Şanlıurfa'nın tarih boyunca misafirperverliğini sürdürdüğüne işaret eden Davutoğlu, partisinin içeride ve dışarıdaki şefkat ve merhamet siyasetinin iyi örneklerinin Şanlıurfa'da bulunduğunu söyledi.

Bir kaç ay önce BM yetkilileriyle Harran konteyner kentini ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, temsilcilerin, 'çok kamp gördüklerini ancak Türkiye'deki standardı başka bir ülkede görmediklerini' kendisine ilettiğini kaydetti.

Hükümetin Suriye ve Mısır politikasını vatandaşların takdirine bıraktıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Verebileceğiniz en güzel hediye 30 Mart günü vicdan ve şefkat siyasetini bütün dünyaya haykırmaktır. Kim ne derse desin. Size soruyorum Suriyeli kardeşlerimiz, Mısır'daki mazlumlar için bu hükümetin yürüttüğü siyasetten razı mısınız. Bu siyasetten razı mısınız. Kimyasal silahlarla ve varil bombalarıyla Urfa'nın aziz kardeşi Halep'i yerle bir eden Beşşar Esed'in Türkiye'deki destekçilerine oy verecek misiniz. Türkiye'den, Urfa'dan Hz. İbrahim'in, Hz. Eyyüp'ün diyarından gür bir sesle zalimlerin yanında duranlara 'bizden oy yok' demeye hazır mısınız. Mazlumlara sahip çıktığımız için Urfalıların kardeşlerine sahip çıktığımız için bizi eleştiriyorlar."

AK Parti iktidarının dünyanın her yerinde mazlum insanların yanında durmaya devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, çözüm süreci ile Türkiye'deki kardeş kavgasının da sonunu getirmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement