Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da Açıklaması

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya\'da Açıklaması

"Bundan sonra kimse bizim vatandaşlarımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamayacak.

26.03.2014 14:39

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra kimse bizim vatandaşlarımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamayacak. İşte yeni Türkiye'nin farkı bu" dedi.

Partisince Hüyük ilçesinde düzenlenen mitingde konuşmasına, vatandaşlar tarafından açılan; "Biz sizi kasetlerle bulmadık. Montajla kaybetmeyiz" pankartını okuyarak başlayan Davutoğlu, "Muhabbetinizi bizden eksik etmeyin, esirgemeyin. Bu muhabbeti gördüğümüz zaman hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Yürüyüşümüzü durduramaz" dedi.

Önümüzdeki dönemde de Horasan erenlerinin bu topraklara ekmiş olduğu tohumu bir ulu çınar olarak, kürsel güç olarak dünyaya tanıtacaklarını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"30 Mart bu anlamda tarihi bir dönüm noktası. 30 Mart'ta ya 12 yıldır devam eden ekonomik kalkınmayla, uluslararası itibarı, güçlenen yeni Türkiye Cumhuriyeti devletini daha da güçlendireceğiz ve ileriye götüreceğiz ya da birilerinin ayak oyunlarına izin vereceğiz. İkinci ihtimal bizim için söz konusu değildir. Hiçbir ayak oyununa izin vermeyeceğiz. Verecek miyiz? 12 yıldır elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkmaya kararlı mısınız? 2011'de bize bir emanet verdiniz, bu toprakların evladı, sizin kardeşiniz olarak başta bana ve milletvekili arkadaşlarıma; 'Ankara'da, dünyada bizi temsil edin' diye. Şimdi size soruyoruz, biz bu emanete sahip çıktık mı? Sizleri, Konya'yı bu al bayrağı hakkıyla temsil ettik mi?"

"İşte yeni Türkiye'nin farkı bu"

AK Parti döneminde devletin, şefkatli ve kudretli elini vatandaşa uzattığını ifade eden Davutoğlu, "Bundan sonra kimse bizim vatandaşlarımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamayacak. İşte yeni Türkiye'nin farkı bu. Şimdi bundan memnun musunuz? Bir daha böyle bir adaletsizlik yaşanmaması için bizi desteklemeye hazır mısınız? Biz de size her zaman hizmet etmek istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Hüyüklülerden, Ankara'ya, oradan da ötelere, bütün kıtalara gür bir sesle haykırmalarını isteyen Davutoğlu, "Şunu demelisiniz; 'Bu milletin kaderi de kararı da sadece milli iradenin elindedir. Kimse perde gerisinden bu ülkeyi yönetemez. Bu ülkeyi sadece bizim seçtiklerimiz, bizden aldıkları rızayla yönetirler' Bunu diyecek misiniz, bunların oyunlarını bozacak mısınız?" - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement