Disk Başkanı Beko: Erdoğan Aday İse ve Görüş Belirtecekse Disk'e Buyursun Gelsin - Son Dakika
Güncel

Disk Başkanı Beko: Erdoğan Aday İse ve Görüş Belirtecekse Disk'e Buyursun Gelsin

Disk Başkanı Beko: Erdoğan Aday İse ve Görüş Belirtecekse Disk\'e Buyursun Gelsin

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Seçim Vizyonu Belgesi"ni açıklayacağı toplantıya davet edilmediklerini belirterek, "Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu DİSK'i ziyaret etti, cuma günü de HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş bir ziyarette bulunacak.

10.07.2014 13:40

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Seçim Vizyonu Belgesi"ni açıklayacağı toplantıya davet edilmediklerini belirterek, "Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu DİSK'i ziyaret etti, cuma günü de HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş bir ziyarette bulunacak. Erdoğan aday ise ve görüş belirtecekse DİSK'e buyursun gelsin" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim Vizyonu Belgesi"ni, açıklayacağı toplantıya katılacak kurumlar arasında DİSK yer almıyor. Başbakan Erdoğan'ın nasıl bir cumhurbaşkanı olacağına dair taahhütlerinin yer aldığı "Vizyon Belgesi"ni açıklama toplantısı, cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. 4 bin 500 kişinin katılacağı davetliler arasında TOBB, Türk-İş, Hak-İş, TESK, Memur-Sen, TESKOMB temsilcileri yer alırken DİSK davetliler dışında tutuldu.

DİSK'in davetliler dışında tutulmasını ANKA'ya değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Şu saate kadar bir davetiye gelmedi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu DİSK'i ziyaret etti, cuma günüde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş bir ziyarette bulunacak. Erdoğan aday ise ve görüş belirtecekse DİSK'e buyursun gelsin. Ama böyle çağrı üzerine olmaz. Ben zaten gitmeyi de düşünmüyorum" dedi.

Beko, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığında DİSK'i ziyaret ettiğini anımsatarak, "Abdullah Gül aday olduğunda DİSK'i ziyaret etmişti. Başbakan Erdoğan gelmek istiyorsa buyursun gelsin. DİSK'te bu ülkenin sendikası. İşçileri de bu ülkenin işçisi. Bizde bu ülkenin laik, demokratik bir ülke olmasını isteyen bir federasyonuz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk Başkanı Beko: Erdoğan Aday İse ve Görüş Belirtecekse Disk'e Buyursun Gelsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement