Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Sağlık

Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Çiğli Devlet Hastanesinde kurulan "Diyabet Okulu" ilk mezunlarını verdi.

12.04.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Devlet Hastanesinde kurulan "Diyabet Okulu" ilk mezunlarını verdi.

İzmir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı kapsamında Çiğli Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Diyabet Okulunda 23 kişi eğitimini tamamladı.

Hastane Başhekimi Mustafa Kurtuluş, şubat ayında başlayan eğitimlerin 6 çerçevede oluştuğunu anlattı.

Diyabet hastalığının toplumda görülme hızının çok yüksek olduğunu aktaran Kurtuluş, "Bu hastalık hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değiliz. Diyabet Okulumuzda verilen eğitimlerle halkımızda farkındalık yaratacağımıza inanıyorum, eğitimlerini tamamlayan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim programı kapsamında bilgi veren Doktor Aynur Demir Kuş ise geniş ve kapsamlı bir bakış açısıyla diyabet hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Beslenme, egzersiz programları ve ilaç tedavisi ile diyabetli hastalara çağdaş bir yaklaşım sunuluyor. Eğitimde diyabetle ilgili tüm yeni gelişmeler uzman ağızlardan halka sunuluyor. Bu eğitimlerin yıl boyunca devam edecek. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlarımızın Çiğli Devlet Hastanesi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği Sekreterliğine başvurmaları yeterli."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement