Diyarbakır'da Kadınlar Paris'te Öldürülen 3 Kadın PKK'lı İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kadınlar Paris'te Öldürülen 3 Kadın PKK'lı İçin Yürüdü

Diyarbakır\'da Kadınlar Paris\'te Öldürülen 3 Kadın PKK\'lı İçin Yürüdü

Diyarbakır'da BDP'li kadınlar Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

12.01.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da BDP'li kadınlar Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, cinayetleri işleyenlerin Türkiye'de Kürt sorununun çözümünü istemeyen güçler olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da BDP'li kadınlar Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesini yürüyüşle protesto etti. BDP Bağlar İlçesi binası önünde toplanan aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu yaklaşık 250 kadın ellerinde öldürülen 3 kadının fotoğraflarını taşıyarak, E Tipi Cezaevi önüne yürüyüşe geçti. Önlem alan polis, yürüyüşe valilik tarafından izin verilmediğini belirterek engel oldu. Bunun üzerine Milletvekili Aydoğan ile Zübeyde Zümrüt, görüştükleri polis yetkililerine, caddeyi kapatmayacaklarını ve kaldırımdan yürüyecekleri sözünü verince, polis yürüyüşe izin verdi.

Yürüyüşe geçen protestocular Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aleyhine sloganlar atarak 1 kilometre mesafedeki Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne geldi. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yaptığı Kürtçe konuşmada Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesini kınadıklarını söyledi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da öldürülen kadın arkadaşlarının yaşamlarını Kürt halkının özgürlüğüne adadıklarını söyledi. Suikastı şiddetle kınadıklarını belirten Aydoğan, şöyle dedi:

"Bize göre bu 3 kadın siyasetçinin hedef seçilmesi asla ve asla bir tesadüf değildir. Katliamı planlayanlalar bu katliamdan birden fazla sonuç almayı hedeflemiştir. Katliamı planlayanlar, gerçekleştirenler PKK'nın kurucusu sayın Öcalan'ın arkadaşı, yoldaşı olan Sakine Cansız'ı katletmekle sayın Öcalan'a da bir mesaj vermek istemişlerdir. Siz İmralı'da çözüm için, barış için bir çaba sarf edemezsiniz, eğer sarf ederseniz bunun karşılığı sizin arkadaşlarınızın katliamı olacak demişlerdir. Bize göre bu ülkenin en temel sorununun tam da çözümü için İmralı'da Sayın Öcalan'la devlet yetkilileri arasında yapılan görüşmelerle bir adım atılmak üzereyken bu katliamın yapılması bu saldırının gerçekleşmesi manidardır."

Milletvekili Aydoğan, 3 kadının öldürülmesinin üzerinde çok fazla düşürülmesi ve araştırılması gereken bir konu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Katliamı gerçekleştirenlerin Türkiye'de Kürt sorununun çözümünü, barışı istemeyen güçler olduğu aşikardır. Bize göre bu katliam başlayacak barış sürecini, başlaması olası olan barış ve çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir katliamdır. Tam da barış ve çözüm arayışlarının olduğu dönemde gerçekleşen bu katliam aslında Sakine Cansız ve onun arkadaşlarına atılan kurşun değildir. Barışa kurşun atılmıştır, çözüme kurşun sıkılmıştır."

CA,SS(GG/AAA) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kadınlar Paris'te Öldürülen 3 Kadın PKK'lı İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement