Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Kutlandı

Paskalya Bayramı, Diyarbakır'da Ermeni Surp Giragos Kilisesi' ve Meryemana Süryani Kadim Kilisesi`nde düzenlenen ayinle kutlandı.

21.04.2014 12:02  Güncelleme: 12:06

Hristiyanların dini bayramı olan Paskalya Bayramı, Diyarbakır'da Ermenilere ait olan Surp Giragos Kilisesi ve Meryemana Süryani Kadim Kilisesi'nde kutlandı. Bayram kutlamalarına Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere'nin yan ısıra Türkiye'nin birçok ilinden çok sayıda kişi katıldı.

EŞ BAŞKANLAR FARKLI KİLİSELERDE KUTLAMALARA KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'ndeki kutlamaya katılırken, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da Meryemana Süryani Kadim Kilisesi'ndeki Paskalya törenine katıldı.

Ayin sabahın erken saatlerinde kilise çanlarının çalması ile birlikte başladı. Türkiye Ermeni Patrikası Papazı Derkevork Çınaryan tarafından yönetilen ayin, rahiplerin İncil'den dualar okumasıyla devam etti. Paskalya Bayramı nedeniyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Surp Giragos Kilisesi Vakıf Başkanı Vartkes Ergun Ayık, kilisenin açılmasından bu yana üçüncü kez Paskalya Bayramı kutladıklarını söyledi. Paskalya Bayramı'nın Ermeniler için önemli bir dini bayram olduğunu aktaran Ayık, "Paskalya biz Ermenilerin iki tane önemli dini bayramlarından biridir. Bugün Paskalya bayramımızı kutluyoruz. Uzun seneler sonrasında Diyarbakır'da kilisenin açılmasıyla bugün kutladığımız 3. Paskalya kutlamamız oluyor. Burada aktivitelerimizi sürdürüyoruz. Bundan dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz. Okulların açık olmasından dolayı bu yıl yurt dışından çok fazla katılım sağlanmadı. Ama Amerika, Fransa, Almanya gibi bazı ülkelerinden gelenler oldu. İstanbul'dan çok sayıda kişinin geldiğini görüyoruz" dedi.

KIŞANAK DA KIRMIZI YUMURTA TOKUŞTURDU

Meryemana Süryani Kadim Kilisesi'ndeki törene Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak katıldı. Hristiyan aleminin bayramını kutlayan Kışanak, barışa, dostluğa ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını diledi. Kilise Papazı Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinin ardından Kışanak'la kırmızı yumurta tokuşturarak, paskalya çöreği ikram edildi. Paskalya Bayramı kutlama etkinliği davetlilere yumurta ve çörek ikram edilmesinin ardından vaftiz töreni ile devam etti. Törenin ardından Ermeni mezarlığının ziyaret edileceği belirtildi.

Diyarbakır\'da Paskalya Bayramı Kutlandı
Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement