Diyarbakır'da "Terörle Mücadele Kanunu Meslek İçi Eğitim Semineri" - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Terörle Mücadele Kanunu Meslek İçi Eğitim Semineri"

Diyarbakır\'da "Terörle Mücadele Kanunu Meslek İçi Eğitim Semineri"

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçıl: "Ülkemizin ve bölgemizin kanayan yarası terörün sonlandırılması için devletimiz ve milletimiz yıllardır özverili bir şekilde mücadele yürütmektedir" "Yargı, artık kamuoyunun ve basının gündeminden uzaklaşmalıdır"

12.11.2014 12:19

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçıl, "Ülkemizin ve bölgemizin kanayan yarası terörün sonlandırılması için devletimiz ve milletimiz yıllardır özverili bir şekilde mücadele yürütmektedir" dedi.

Türkiye Adalet Akademisi'nce Diyarbakır'da bir otelde hakim ve savcılara yönelik düzenlenen "Terörle Mücadele Kanunu Meslek İçi Eğitim Semineri"nin açılışında konuşan Akçıl, çözüm süreciyle terör sorununun bitirilmesi noktasında önemli mesafe alındığını söyledi.

Akçıl, seminerde terörle mücadele kanunu ile düzenlenen suçlar, bu suçların soruşturulması ve kovuşturulmasında karşılaşılan problemlerin çözümünün ele alınacağını kaydetti.

"Yargı, basının gündeminden uzaklaştırılmalıdır"

Yargı teşkilatının yakın zamanda gergin, çok tartışmalı hatta ülkenin gündemini fazlaca meşgul eden, belki de üzerinde bilimsel çalışmayı gerekli kılacak bir seçim süreci yaşadığına dikkati çeken Akçıl, şöyle konuştu:

"Yargı, artık kamuoyunun ve basının gündeminden uzaklaşmalıdır. Yeni Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri göreve başladı. Bu seçim sisteminin Türk yargısı açısından faydalı olup olmadığı zamanla belki kamuoyunda tartışılacak. Bunu da yasa koyucu belki de tekrar dikkate alacaktır. Ancak şu an itibariyle bu seçim bitmiştir. Artık bundan sonra yargı teşkilatı, bütün enerjisini biriken işlerine vermeli, adil, hızlı ve etkin bir yargılama yürütmelidir. Yargı basının gündeminden uzaklaştırılmalıdır. Bunu sağlayacak olan ise öncelikle hakim ve savcılar olarak bizleriz."

Yargıya olan güven endeksinin bir çok kurumun gerisinde kaldığını bildiren Akçıl, kurumların ve kişilerin yanlış, hatalı tasarruf ve uygulamalarını yargı tarafından düzelteceğini vurguladı.

Akçıl, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yargının hatalı ve yanlış uygulamalarını kim düzeltecektir? Bu manada yargıya olan güvenin tartışılır hale gelmesi ülkemiz için büyük bir kayıptır. Bu güveni en üst seviyeye taşımak için öncelikle bizlerin çok çalışması gerekmektedir. Tabi ki çok çalışmayla birlikte toplumda sevilen ve sayılan kişiler de olmalıyız. Toplumla aramıza ördüğümüz duvarları yıkmalıyız. Yargının soğuk yüzünü sevimli hale nasıl getiririz bunu düşünmemiz lazımdır."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, Diyarbakır'a birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmek istediklerini belirterek, Adalet Akademisi'nin hizmet içi eğitim seminerine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Seminere Vali Hüseyin Aksoy, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile hakim ve savcılar katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Terörle Mücadele Kanunu Meslek İçi Eğitim Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement