Diyarbakır - Hdp'li Irmak: Kobani'deki Vahşet İntikam Operasyonudur, Bunu Biliyoruz - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Hdp'li Irmak: Kobani'deki Vahşet İntikam Operasyonudur, Bunu Biliyoruz

Diyarbakır - Hdp\'li Irmak: Kobani\'deki Vahşet İntikam Operasyonudur, Bunu Biliyoruz

Hdp'li Irmak: Kobani'deki vahşet intikam operasyonudur, bunu biliyoruz HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak, IŞİD'in bugün Kobani'de gerçekleştirdiği saldırıyı değerlendirerek; " Ancak, nerede ve nasıl gelişeceği konusunda doğrusu bu kadar vahşi yöntem düşünmemiştik. Biliyoruz ki kan dökücülerin pratikleri demokrasi güçlerinin hayallerini aşar ne yazıkki. Bu bu bir intikam operasyonudur biz bunu biliyoruz" dedi.

25.06.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Irmak: Kobani'deki vahşet intikam operasyonudur, bunu biliyoruz

HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak, IŞİD'in bugün Kobani'de gerçekleştirdiği saldırıyı değerlendirerek; " Ancak, nerede ve nasıl gelişeceği konusunda doğrusu bu kadar vahşi yöntem düşünmemiştik. Biliyoruz ki kan dökücülerin pratikleri demokrasi güçlerinin hayallerini aşar ne yazıkki. Bu bu bir intikam operasyonudur biz bunu biliyoruz" dedi.

"ÖNCE 'PYD IŞİD'TEN DAHA TEHLİKELİDİR' DİYEN ZİHNİYETİNİ KINIYORUZ"

IŞİD'in bu sabah saatlerinde Kobani'ye düzenlediği ve 10'dan fazla kişinin öldürüldüğü saldırının ardından Diyarbakır'da DTK Eş Başkanları Selma Irmak ile Hatip Dicle, basın açıklaması yaptı. Selma Irmak, 'bugün yeni bir vahşet operasyonu ile güne uyandıklarını, insanlık düşmanı, vahşi, tecavüzcü çetesi, IŞİD çetesinin, işbirlikçileriyle birlikte, yandaşları, destekçileri, lojistikçileriyle beraber, özgürleştirilen topraklara yeni bir saldırı düzenlediğini' söyledi. Bu saldırının tamamen sivillerin yaşadığı Berxbotan Köyü'ne yapıldığını söyleyen Irmak, şöyle dedi:

"Bu köyde kaç insanımızın hayatını kaybettiğini bilmiyoruz. Ancak, elimize ulaşan bilgiler, onlarca sivilin hayatını kaybettiğine dönüktür. Bu ölümler hem patlatılan araçlar vasıtasıyla gelişmiş, hem de Suruç ve Urfa'ya gelen hastaların, yaralıların yaralarından da anlaşılacağı üzere keskin nişancıların ateş açması sonucu hem yaralanmalar hem ölümler meydana gelmiş. YPG, YPJ ve Özgür Suriye Ordusu giysileri içinde, köye giriş yapıldığı anlaşılıyor. Ama bu girişlerin ne zaman nasıl yapıldığına dair bilgimiz yok. Bu şekilde oradaki bölge insanı ve asayiş güçleri sızmayı önleyemiyor. Şehrin bir çok yerinde patlamalar gelişiyor ve sivil insanlar rastgele taranıyor. Şu anda Berxbotan Köyü'nde bir insanlık vahşeti ve trajedisi yaşanıyor. Bu katliamı nefretle kınıyoruz. Ama ondan daha önce DAİŞ için güzellemeler yapan PYD ve DAİŞ'ten daha tehlikelidir diyen zihniyeti kınıyoruz. DAİŞ'in bu eyleminin ortakçısı ve destekçisi, akıl hocası, güven vereni, bu zihniyetin ta kendisidir."

"SİZİN DESTEĞİNİZ ARACILIĞIYLA MI IŞİD ÇETELERİ KOBANİ'YE GEÇTİ?"

Irmak, IŞİD'in saldırılarının üç koldan geliştiğini ve bir kolunda Türkiye'den olduğunun iddia edildiğini ifade ederek, "Şimdi biz bu konuda devlet yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz. IŞİD'in bu üçüncü kolunu Berxbotan Köyü'ne doğru sızdığı doğru mudur? Sizin emir ve talimatınız, gözetiminiz ve desteğiniz aracılığıyla mı IŞİD çete mensupları Kobani'ye geçmiştir? Bu konuda bir açıklamanız olacak mı? Bugüne kadar IŞİD'e verdiğiniz kapalı destek artık ayyuka çıkmıştır. Bu konuda bu halkın bir açıklama bekleme hakkı vardır"dedi.

"KOBANİ'DEKİ VAHŞE İNTİKAM OPERASYONUDUR, BUNU BİLİYORUZ"

Kobani'nin IŞİD'ten temizlenmesinden sonra bölgede bir çok dengenin altüst olduğunu, hesapların bozulduğunu söyleyen Irmak, şöyle konuştu:

"Buradaki hesap DAİŞ, Truva Atı aracılığıyla bölgede bir hegemonya kurmaktı. Bu hegemonyanın başına da hepimizin bildiği Türkiye'nin kendisi, Tayyip Erdoğan'ın kendisi gelmek isterdi, hayal budur. Bu bölgede demokrasinin gelişmesini istemeyen uluslararası güçlerin kurmak istediği bir tezgah vardır. YPG ve YPJ güçleri tarafından bu hesap yerle bir edildi. İnsanlık adına özgürleştirildi. Burada yapılan saldırının bu özgürleştirme hamlesine duyulan bir tepkinin ifadesi olduğunu biliyoruz. Halkların koalisyonu aynı başarıyı Gre Sipi'de (Telab Yad) gerçekleştirmiş, Rakka'ya yani İŞID'in kalbine girmeyi başarmıştır. Bu başarı DAİŞ destekçilerini elbette ki ürkütmüş, korkutmuş ve bir önlem almaya sevk etmiştir. Bunun Türkiye'de kazanılan seçim sonucunun başarısı ile de etkili olduğunu biliyoruz. Hegemonya kurmak isteyenlerin hayali, döktükleri kanda yok oluyor. Bu tezgahlı, planlı, projeli, programlı bir katliamdı. Aniden çıkmış bir şey değildir. Biz bir böylesi intikam hamlesinin gelişebileceğini tahmin edebiliyorduk. Ancak nerede ve nasıl gelişeceği konusunda doğrusu bu kadar vahşi yöntem düşünmemiştik. Biliyoruz ki kan dökücülerin pratikleri demokrasi güçlerinin hayallerini aşar ne yazık ki. Bu bir intikam operasyonudur, biz bunu biliyoruz. Türkiye'nin bundan sonra aklını başına devşirmesi lazım. Buradan tekrar uyarımızı yapıyoruz, IŞİD'e verilen destek burada yürütülen katliamlara verilen destektir. IŞİD politikalarının güçlendirilmesi Ortadoğu'da ve Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinin önüne geçmektir, burayı bir savaş alanına çevirme çabasıdır. IŞİD'in Türkiye'ye komşu olmasının hiç kimseye faydası yoktur."

"HASTANE VE KURUMLAR KUŞATMA ALTINDA, YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR"

Selma Irmak, aldıkları bilgiye göre Kobani'deki başta hastane olmak üzere bütün kurumların abluka altında olduğunu ifade ederek, "DAİŞ'in ne kadar sızma yaptığı, ne kadar patlayıcı araç oraya gönderdiği ve yerleştirdiği bilinmiyor. O nedenle tedbiren yaralılar Suruç Devlet Hastanesi'ne buradan Urfa ve diğer yerlere sevk edilmeye çalışılıyor. Ama ne yazık ki, yaralıların geçirilmesi sırasında sınırda engelleme oluyor ve bu engelleme yüzünden 2 kişi bugün yaşamını yitirdi. Bu ne anlama geliyor? IŞİD'in öldüremediğini tamamlamak mı istiyorsunuz? Bu, bu anlama mı geliyor? Böyle mi tanımlamak gerekiyor. Eğer değilse, engellemeleri derhal kaldırın. DTK olarak sağlık meclisini Kobani'ye gönderdik. Ama üyelerimizin Kobani'ye geçişine engeller çıkarılıyor. Diyarbakır'daki hastanelerde gerekli hazırlıklarımız bitirildi.DTK tarafından ambulanslar da Kobani'ye gönderildi" diye konuştu.

Yaşanan vahşette IŞİD destekçilerinin rolünün büyük olduğunu da söyleyen Selma Irmak, "Türkiye'nin vebali çok büyüktür. Kürtlere dönük Suriye politikasında Kürt düşmanlığını AKP hükümeti terk etmemiştir. ve bu terk etmemişlik ne yazık ki bu katliamların önünü ne yazık ki açmış, zemin sunmuştur. DTK olarak hükümete çağrımızı yeniliyoruz; Kürt düşmanlığı eksenli politikalarınızdan derhal vazgeçin. Halkımız bu vahşete seyirci kalmasın. Bütün halklarımıza demokratik tepkimizi gösterme çağrımızı yapıyoruz. Kobani sınırına gidip bulunma değil ama, bulundukları yerde bu vahşeti kınama, IŞİD vahşeti ve destekçilerinin yarattığı bu vahşeti dünyaya haykırma, protesto etme ve bunun karşısında eylemini gerçekleştirmelidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Hdp'li Irmak: Kobani'deki Vahşet İntikam Operasyonudur, Bunu Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement