Diyarbakır İstanbul'dan Gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da Vatandaşlarla İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır İstanbul'dan Gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da Vatandaşlarla İftar Yaptı

Diyarbakır İstanbul\'dan Gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur\'da Vatandaşlarla İftar Yaptı

İstanbul'dan gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da vatandaşlarla iftar yaptıAK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği organizasyonla Diyarbakır'a gelen yaklaşık 300 kişi, Diyarbakır'ın halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucami önündeki Gazi Caddesi'nde, terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

11.06.2016 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'dan gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da vatandaşlarla iftar yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği organizasyonla Diyarbakır'a gelen yaklaşık 300 kişi, Diyarbakır'ın halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucami önündeki Gazi Caddesi'nde, terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kollarının üyelerinin bulunduğu yaklaşık 300 kişi ile birlikte, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte, 'Gönlümüz bir, soframız bir' adı altında iftarda bir araya geldi. Sur'un tarihi Ulucami önünde bulunan Gazi Caddesi üzerine konulan masalardaki iftar programına Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de bulunduğu heyeti iftar öncesi Hz. Süleyman Camisi'i i ziyaret ettikten sonra tarihi İçkale ve müzeleri gezdi. İçkale ve tarihi eserler konusunda bilgi verilen heyet daha sonra Sur ilçesine geçerek buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Sur İlçesinde görev yapan güvenlik kuvvetlerini de ziyaret ederek selamlaşan heyet polislerle ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Hasanpaşa Hanı'na giderek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Tarihi Ulu cami önüne gelen heyete burada Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker de katıldı.

Sur İlçesinde iftar buluşması organizasyonunu düzenleyen İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki terör olaylarının geride kaldığını belirterek, şöyle dedi

Böyle bir organizasyon İstanbul'un sorumluluğundadır diye düşündük. İstanbul herkesin şehridir gerçekten Fatih'in fethetmiş olduğu bir şehir, emanet bir şehir Diyarbakır'ın kardeşidir dedik. Sur'da yaşayan kardeşlerimizle bir iftarı beraber açalım dedik ve Diyarbakır'da bu anlamlı kucaklaşmayı, kardeşliğin merkezi yapalım dedik ve sofralarımızı birlikte açalım istedik. Bugün burada Diyarbakır'dayız, Ulucami'nin avlusundayız. Biz İstanbul teşkilatı olarak yaklaşık 300 kardeşimizle buradayız. İlçeler, ilçe başkanlıklarımız, belediye başkanı, milletvekillerimizle buradayız. Bizler Sur'da zarar gören ailelerimizi de yeni taşınmış oldukları evlerde ziyaret ettik. ve gerçekten nereye gidersek, gidelim bizi beraber yapan ve geleceği umutla taşıyacak olan bu şehir. Diyarbakır ümmetin en önemli şehirlerinden biridir. Burayı terörle anmak, teröristi bu şehirde yaşatmak, Türk devletinin ve bu milletin hiç istemediği bir şeydi. ve Allah'ın izniyle terörün buradaki kökü kazınacaktır. Diyarbakır bu milleti bayrağı sevdalı insanların şehri olmaya devam edecektir. İstanbul, Ankara'da, Bursa'da da bomba patladı. Diyarbakır'ı diğer şeylerimizden ayrılmamız mümkün değildir. Diyarbakır'da patlayan bir bomba bizim ciğerimiz de,bizim gönlümüzde patlıyor. Türkiye'nin her yerinde böyle ama terör sadece Türkiye'nin problemi değil. Terör bir insani problem, çok büyük bir insanlık suçu. Dolayısıyla burada adeta şehirlerde büyük bir çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halka yaşamı, yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı ve hamdolsun şu anda Sur'da huzur var, sükunet var. Gönüllerimizi birleştiren ramazan var ve iftar soframız var.

Ak Parti heyeti daha sonra Gazi Caddesi üzerinde kurulan masalarda Sur'da yaşayan ve terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır İstanbul'dan Gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da Vatandaşlarla İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement