Diyarbakır Operasyon Bölgesinde 30 Ayrı Arama Noktası Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Operasyon Bölgesinde 30 Ayrı Arama Noktası Kuruldu

Diyarbakır Operasyon Bölgesinde 30 Ayrı Arama Noktası Kuruldu

Dha Yurt - Diyarbakır'ın 3 ilçesindeki 39 köyde sokağa çıkma yasağı (3)OPERASYON BÖLGESİNDE 30 AYRI ARAMA NOKTASI KURULDULice İlçesi'nin kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lıların etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' devam ederken, operasyon bölgesinde 30 ayrı yerde arama noktası kuruldu.

23.06.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha Yurt - Diyarbakır'ın 3 ilçesindeki 39 köyde sokağa çıkma yasağı (3)

OPERASYON BÖLGESİNDE 30 AYRI ARAMA NOKTASI KURULDU

Lice İlçesi'nin kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lıların etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' devam ederken, operasyon bölgesinde 30 ayrı yerde arama noktası kuruldu.

PKK'ya yönelik son yıllarda bölgede düzenlenen en kapsamlı operasyon, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinin 39 köyünde bu sabah saat 03.00'da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile başlatıldı. PKK'lıların etsiz hale getirilmesi için sürdürülen operasyonda polis ve jandarma özel harekat timlerine havadar taarruz helikopterleri ile savaş uçakları da destek veriyor.

Operasyonun düzenlediği bölge de ise yoğun güvenlik önlemleri alınırken, polis ve jandarmadan oluşan ekipler 30 ayrı arama noktası kurdu. Arama noktasından geçen araçlar sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.

Bölgede operasyonların başladığı andan itibaren Lice, Kulp, Hani, Hazro, Silvan ve Kocaköy ilçelerinde güvenlik amaçlı GSM şebekeleri ile internet kesildi. İlçelere iletişim sadece sabit hatlarla sağlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Operasyon Bölgesinde 30 Ayrı Arama Noktası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement