Diyarbakır - Tgc ve Tgs'den, Dha Muhabiri Altıntaş'a Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Tgc ve Tgs'den, Dha Muhabiri Altıntaş'a Geçmiş Olsun Ziyareti

Diyarbakır - Tgc ve Tgs\'den, Dha Muhabiri Altıntaş\'a Geçmiş Olsun Ziyareti

Tgc ve TGS'den, DHA muhabiri Altıntaş'a geçmiş olsun ziyareti (2) BU SALDIRILAR İLERİYE DÖNÜK ENDİŞELERİMİZİ YENİDEN ORTAYA ÇIKARDI TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve ardından Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ettikten sonra Ofis Semti'nde basın açıklaması yaptı.

15.06.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tgc ve TGS'den, DHA muhabiri Altıntaş'a geçmiş olsun ziyareti (2)

BU SALDIRILAR İLERİYE DÖNÜK ENDİŞELERİMİZİ YENİDEN ORTAYA ÇIKARDI

TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve ardından Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ettikten sonra Ofis Semti'nde basın açıklaması yaptı. 9 Haziran'daki saldırıda hafif yaralanan DHA Muhabiri Serdar Sunar, DHA Diyarbakır Büro çalışanlarının da hazır bulunduğu açıklamada konuşan TGC Başkanı Tugay Olcayto, seçimlerden sonra çağdaş demokrasi umudu içerisinde olduklarını ancak, HDP mitingindeki patlama ve sonrasında gazetecilere yönelik gelişen saldırıların kendilerini endişelendirdiğini belirterek, şöyle dedi Seçimlerden sonra çıkan sonuçlar Türkiye'nin çağdaş demokrasi yolunda ilerlemesi yolunda umutlanmıştık. Yeni kurulacak hükümetle gazetecilere yönelik baskıların sona ereceği için seçimden sonra umutla güne başladık. Ama Diyarbakır'dan gelen haber bizi üzdü. Gazetecilere peşpeşe gelen saldırı, mitingde ve arkadaşlarımızı hedef alan saldırılar; ileriye dönük endişelerimizi yeniden ortaya çıkardı. Canan, feci şekilde dövülmüş, yarın ameliyat olacak. Umuyorum en kısa sürede sağlığına kavuşur. Yapılan bir insanlık vahşeti, yere düştükten sonra da tekmelemişler. Ağzından bunları dinlemek bizim için çok güçtü. Arkadaşlarımızın cinayetten haberi yoktu, 'ne oluyor' diye olay yerine gidiyordu. Polisin yetişmesi de geç olmuş bir zaman kaybı olmuş. Neyse ki arkadaşlarımız sağlıklı şu anda. Temenimiz en kısa sürede aramızda görmek.

GAZETECİLER BİRBİRİNİ İHBAR EDİYOR

Saldırıların sadece Diyarbakır'da olmadığını, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki gazetecilere yönelik saldırıların da olduğuna dikkat çeken Olcayto, Saldırılar sadece Diyarbakır'değil, İstanbul, Ankara ve İzmir'de de gazetecilere yönelik saldırılar artıyor, provokasyonlar da artıyor. Daha kötüsü de bizim kendi meslektaşlarımızın bir bölümünden kaynaklanan, arkadaşlarını ihbar etme, arkadaşlarını hedefe koyma durumu var. Bunu özellikle sosyal medyada yapıyorlar. İstanbul çok büyük bir şehir ama Diyarbakır, Batman ve Mardin gibi yerlerde, herkesin birbirini tanıdığı ortamda; bir grubun diğer grubu hedef göstermesi son derece çirkin. Meslektaşlarımızın meslek etiğine uygun davranış ve dayanışma içerisinde olması lazım. Deneyimli bir ağabeyiniz olarak sizden tek ricam; Dayanışma içinde olun, o ulusalcı, bu paralelci, diğeri PKK'liymiş sözlerine kulak asmayın. Siz gazetecisiniz, gazteciler olaya nesnel bakar, lütfen dayanışma içerisinde olun. Biz de arkanızdayız, ne sorunuz varsa halletmeye hazırız diye konuştu.

YAŞANANLAR KELİMEYLE ANLATILACAK GİBİ DEĞİL

TGS Genel Başkanı Uğur Güç de, provokasyonların Diyarbakır'da, gazetecilere yönelik saldırılarla hayat bulduğunu belirterek, Canan'a gerçekten öldürmek kastıyla saldırılmış. O kadar insan, bir kadına bukadar eziyeti nasıl yapabilir Bir kadın olması da tamamen kınanacak bir durum. Bu yaşadıkları sözle, kelimeyle anlatılacak değil şeklinde konuştu.

ADANA'DA BİR GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

TGS Adana Şube Sekreteri Ozan Kılıç'ın da Adana'da gözaltına alındığını hatırlatan Güç, Adana şubemizin sekreteri olan Ozan Kılıç da gözaltına alındığını öğrendik. Ozan da 2014 yılındaki bir davadan dolayı gözaltına alınmış. Fakat yaşanan bu cinayetler sonrasında sanki bu cinayetleri işleyenlerden biri olarak ortaya konuldu arkadaşımız. 2014'teki bir davadan alınmasını tamamen bir algı yaratılması olarak düşünüyoruz. Valiyle, belediye başkanıyla görüştük. Endişelerimizi dile getirdik, gazeteciler üzerindeki baskıları dillendirdik. Vali bey de saldırganların yakalanarak adaletin önüne çıkarılacağını söyledi ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Tgc ve Tgs'den, Dha Muhabiri Altıntaş'a Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement