"Türkiye'nin Katkılarına Oldukça Değer Veriyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'nin Katkılarına Oldukça Değer Veriyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Rathke, "Türkiye'nin katkılarına oldukça değer veriyoruz." dedi.

21.11.2014 23:20  Güncelleme: 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, " Türkiye'nin katkılarına oldukça değer veriyoruz. Başkan Yardımcısı'nın Türkiye'ye gitmesinin nedenlerinden biri de bu. Türkiye stratejik bir NATO müttefiki ve  değerli bir ortak" dedi.

Rathke, günlük basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak ziyaretiyle ilgili soru üzerine, Türkiye ile Irak arasındaki iyi ilişkileri desteklediklerini kaydetti.

Irak ve Suriye'de IŞİD tehdidiyle mücadele etmede son hafta ve aylarda Türkiye'nin çok önemli rol üstlendiğini belirten Rathke, bir gazetecinin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye ziyaretini de hatırlatıp, "Bu ikisi arasında ilişki var mı? Türkiye IŞİD ile mücadele koalisyonunda daha iyi bir partner olmaya mı çalışıyor" sorusu üzerine, şunları dile getirdi:

"Bunu bu şekilde karakterize edebileceğimi sanmıyorum çünkü Türkiye birçok şey yapıyor. Türkiye, en büyük sığınmacı nüfusuna sahip. Terörün finansmanının ve yabancı savaşçıların akışının önlenmesi için adımlar attı, insani kanatta insani yardım koridoruna yardım ettiler ve katkı sağladı. Bunun yanında Türkiye, Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman programına ev sahipliğini kabul etti. Türkiye, hayli fazla şeyler yapıyor. Türkiye'nin katkılarına oldukça değer veriyoruz. Başkan Yardımcısının Türkiye'ye gitmesinin nedenlerinden biri de bu. Türkiye, stratejik bir NATO müttefiki ve değerli bir ortak." - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'nin Katkılarına Oldukça Değer Veriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement