Doğan, Şehircilik Projelerinin Takipçisi Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Doğan, Şehircilik Projelerinin Takipçisi Olmak İstiyor

Doğan, Şehircilik Projelerinin Takipçisi Olmak İstiyor

HDP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ahmet Doğan, milletvekili olarak seçilmesi halinde şehircilik projelerinin takipçisi olacağını söyledi.

23.03.2015 10:25

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mimar Ahmet Doğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ın başlatmış olduğu yeni yaşam çağrısına uyup aday adayı olduğunu söyledi.

Urfa'nın sorunlarına hâkim olduğunu kaydeden Doğan, listeye girmesi ve seçilmesi halinde, Urfa'yı en iyi şekilde temsil edip şehircilik ve sosyal alandaki projelerin takipçisi olacağını belirtti.

'DERSLİK VE ÖĞRETMEN AÇIĞI MEVCUT'

Projeleri hayata geçirmek için mutlaka iktidar olmanın gerekmediğini vurgulayan Doğan, Urfa'nın başlıca sorunlarının eğitim, sağlık ve işsizlik olduğunu dile getirdi. Sorunların çözümü için Urfa'daki sivil inisiyatifle ortak aklın ortaya çıkması gerektiğini açıklayan Doğan, "Bizim şehircilik anlamında, sosyal yaşam alanında olup biteni, belediyelerin icra hakkı ve burada ortaya çıkan projeleri iyi takip edeceğimizi düşüyorum. Tabi bunları yaparken şehirdeki sivil toplum dinamiği ile bunu oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bugüne kadar partimiz bu noktada eksik kalmış olabilir. Bazı projeleri hayata geçirmek için iktidar olmamıza gerek yok. Ama iktidarın yaptığı projelerin takibi önemli olabilir. Urfa'da halen derslik ve öğretmen açığı mevcut mesela. Aynı şekilde mevsimlik işçi sorunları ve çocuklarının eğitim sıkıntısı devam ediyor. 13 yıllık AKP iktidarına rağmen Türkiye'de halen oturmuş bir eğitim sistemi mevcut değil. Şanlıurfa'da sağlık ile ilgili ciddi sıkıntılar devam ediyor. Doktor ve yatak sayısı eksik" diye konuştu.

'KÜRTLERİN PARTİSİ ALGISI KIRILDI'

Son dönemde HDP'ye olan ilgiye de değinen Doğan, "HDP, Türkiyelileşme noktasında bütün halkları kapsama noktasında bu iyi niyeti tamamıyla ortaya çıkardı. Bugün toplumun birçok değişik katmanı buna ilgi gösteriyor. Artık 'HDP Kürtlerin partisidir' yargısını büyük ölçüde kırmış durumda. Bugün Türkiye'de yaşayan bütün inançların kendini içinde bulacağı bir yaşam ortaya koyuyor. Toplumun tamamını kapsayacak bir anayasa yönünde ciddi çalışmaları var. Ama ne yazık ki bunu seçim malzemesi haline getirmek toplumu bıktırmıştır" dedi. HDP'nin Urfa'da çıkarması muhtemel olan vekil sayısına değinen Doğan, "Urfa'da biz 5 vekili net olarak görüyoruz. Fakat bu bir eşiktir. Türkiye'de bu eşiğin aşılması durumunda o günkü atmosfer bunu belirler. Bu havanın düzgün oluşması durumunda 7 veya 8 milletvekilini bulmamız çok zor değil. Özellikle Sayın Öcalan'ın ortaya koyduğu 10 madde toplumun tamamı tarafından kabul gördü. Bu ortamın provokasyonlar ile sabote edilmemesi seçim açısından son derece önemli" ifadelerini kullandı.

AHMET DOĞAN KİMDİR?

Şanlıurfa Bozova doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Bozova'da tamamladı. Liseyi Şanlıurfa'da okudu. Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Şanlıurfa'da şirket kurarak hizmet verdi. Uzun zamandır Şanlıurfa'da ticari hayatının yanında, siyasi hayatı da oldu. 2002-2003 yıllarında partinin yönetiminde yer aldı. 2004-2009 yıllarında ise partinin meclis üyeliği görevinde yer aldı. Şuanda ise Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Şanlıurfa delegesi. Üniversite yıllarından bu yana bu siyasi geleneğinin içerisinde ve aynı zamanda mimarlar odası üyesi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Doğan, Şehircilik Projelerinin Takipçisi Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement